NEPOBJEDIVA MOMČAD / Pala je i Švedska

Hrvatski reprezentativci nadigrali su i reprezentaciju Švedske 30:26 na oproštaju od Spaladium Arene.

22.1.2009.
21:13
VOYO logo

Hrvatski reprezentativci nadigrali su i reprezentaciju Švedske 30:26 na oproštaju od Spaladium Arene.

'Večeras je naša fešta, večeras se vino pije', zaorilo se Spaladium Arenom nakon što je sirena označila istek 60-te minute dvoboja Hrvatske i Švedske. Hrvatski rukometaši ostvarili su zadani cilj, pobjedom 30-26 nad čvrstom Švedskom izborili su prvu poziciju skupine B i iz Splita nose četiri boda u Zagreb gdje će igrati utakmice 2. kruga Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i protiv Španjolske, bila je to vrhunska prezentacija moći i zajedništva hrvatske reprezentacije.

Prvo poluvrijeme bilo je izrazito izjednačeno, no na početku drugog dijela, s igračem manje, Duvnjak zabija dva te Gojun jedan pogodak za vodstvo Hrvatske od pet pogodaka razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je bio jedan od ključnih trenutaka utakmice kada se je lomio rezultat.

Šveđani su i dalje prijetili, te se u nekoliko navrata približili na dva pogotka razlike, ali pred ovakvom splitskom publikom pobjeda nije bila upitna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratari, a posebno Mirko Alilović, su opet bili odlični. Ivan Čupić još je jednom proglašen za igrača utakmice, a posebne pohvale treba primiti i mladi Jakov Gojun koji je bio nepremostiva prepreka Šveđanima u obrani.

"Napravili smo veliki posao, upravo ono što smo i željeli, a to je da u drugi krug prenosimo maksimalna četiri boda. Očekivali smo da će Šveđani biti daleko teži protivnik negoli Španjolci. Sad smo na korak od polufinala i tu priliku nećemo propustiti. Želio bih samo da se ovako za nas navija i u Zagrebu, a onda možemo jako daleko", izjavio je Petar Metličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Primarni cilj je ispunjen - u drugi krug prenosimo maksimalna četiri boda. Igrali smo dobro, borili smo se, a u subotu želimo pobjedom nad Mađarima osigurati polufinale Svjetskog prvenstva. Lomili smo Šveđane od prve minute, ali smo ih slomili tek u drugom poluvremenu. Pobjeda je apsolutno zaslužena", izjavio je Čupić.

"Više smo se iscrpili emotivno no fizički jer je ova druga iznimno teška utakmica u dva dana. Šveđani su puno discipliniraniji i mlađi od Španjolaca, zbilja su bili težak protivnik. Najvažnije je da prenosimo četiri boda i da je ova nevjerovatna splitska publika zadovoljna našom izvedbom. Ovakvo ozračje će biti teško ikad više doživjeti", kazao je vratar Mirko Alilović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Presretan sam, i zbog svojih golova i igre, i zbog ove fantastične atmosfere. Nadam se da će se ovako navijati i u Zagrebu. Uz ovakvu publiku ne vidim tko nas može pobijediti", izjavio je Splićanin Gojun.

Hrvatska u Zagreb putuje s maksimalna četiri boda, a tamo ju, na putu do polufinala, očekuju Francuska, Mađarska i Slovačka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo