PA-PA KLINSI: Jamajka šokirala Amerikance, Meksiko prevario Panamu

Image
Foto: AFP

Jamajka je stala na putu očekivanog finala Concacaf Gold Cupa između domaćina SAD-a i Meksika.

23.7.2015.
8:55
AFP
VOYO logo

Reprezentacija s Kariba šokirala je u Atlanti branitelje naslova Amerikanace s 2:1 za svoje prvo finale ovog natjecanja. Istim rezultatom (2:1) Meksiko se provukao protiv Paname nakon produžetaka, a dva pogotka postigli su iz jedanaesteraca.

Jamajka zabila dva gola iz tri udarca u okvir

Oba polufinala igrala su se u Georgia Domeu u Atlanti. Jamajčani su zabila dva gola iz tri udarca u okvir. Prvo je s(p)retno glavom pogodio Mattocks u 30. minuti, lopta je pogodila suprotnu vratnicu, "šetala" po crti i ušla u gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi je pogodak djelo Barnesa, koji je s ruba 16-erca sjajno pogodio iz slobodnjaka, a pogodak ide i na dušu vratara. U nastavku je Klinsmannova momčad brzo zabila gol za nadu, u 48. minuti pogodio je Bradley, ali do kraja nije uspjela izjednačiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meksiko izjednačio iz sumnjivog penala u 90. minuti

U drugom polufinalu, Panama je također bila blizu senzacije. S igračem manje, jer je LuisTejeda dobio izravni crveni karton već u 24. minuti, uspjeli su povesti preko kapetana RomanaTorresa u 56. minuti i "bili" u finalu do samog kraja utakmice.

Meksiko uspio izjednačiti s bijele točke u 90. minuti. To je drugi za redom sumnjivi jedanaesterac za Herrerinu momčad, kojoj je u četvrtfinalu protiv Kostarike dosuđena najstroža kazna u 124. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sad je strijelac Torres u padu loptu nenamjerno zahvatio rukom, ali je sudac Mark Geiger neumoljivo pokazao na bijelu točku, a Andres Guardado sigurno iskoristio sudački poklon koji je Meksiku donio produžetak. U 105. minuti Meksikancima je dosuđen novi penal, ovaj put opravdano, a Guardado je ponovno bio neumoljiv za konačnih 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tejeda: Opljačkani smo

Panamci su ogorčeni suđenjem, a isključeni igrač Tejeda poziva na bojkot utakmice protiv SAD-a za treće mjesto.

"Vidjelo se da smo opljačkani. Učinili smo sve što je bilo u našoj moći, ali nije pomoglo. Na sastanku ćemo odlučiti o utakmici za 3. mjesto, ali ne trebamo igrati", kazao je Tejeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale Meksiko - Jamajka igra se u nedjelju, 26. srpnja, u Philadelphiji.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo