OVO NAS I DANAS BOLI: / Srpski izbornik progovorio o jednoj od najvećih trauma hrvatske košarke: 'Da, to je moj najdraži koš'

Image
Foto: Screenshot/Twitter

Iako je od tad prošlo 20 godina, hrvatski navijači dobro pamte tricu Saše Đorđevića kao jedan od najtraumatičnijih trenutaka hrvatske košarke. A njih nije bilo malo.

2.8.2017.
9:47
Screenshot/Twitter
VOYO logo

Bila je to prva utakmica hrvatskih i srpskih košarkaša, koji su tad igrali još pod nazivom Jugoslavija. Na Eurobasketu u Barceloni igrala se utakmica u skupini, Hrvatska je par sekundi prije kraja povela 62:61 , nakon što je Slaven Rimac zabio sva tri slobodna bacanja, a onda je Saša Đorđević, baš preko Rimca, u zadnjoj sekundi zabio tricu za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči početka ovogodišnjeg Eurobasketa, sadašnji se izbornik reprezentacije Srbije za službene stranice FIBA-e prisjetio baš tog trenutka.

"Moj omiljeni trenutak na Eurobasketu je šut i trojka protiv Hrvatske u poslednjoj sekundi. Bila je to prva utakmica dvaju reprezentacija", napisao je Đorđević na Twitter profilu FIBA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SRJ je pobijedila Hrvastku 64:62 i kasnije osvojila zlato, a talentirana generacija, u kojoj su igrali Rimac, Sesar, Giriček, Mulaomerović, a vodio ih je izbornik Petar Skansi, završila je na 11. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo