Zagreb i Hrvatska će ga pamtiti / 'Ovo je veliki gubitak za čitav rukometni svijet'

Image
Foto: sport.sting-trade.si

Hrvatski rukometni savez izrazio je u četvrtak sućut obitelji Puc povodom smrti bivšeg reprezentativca Hrvatske i Slovenije, ističući kako je to veliki gubitak za čitav rukometni svijet.

20.10.2011.
12:58
sport.sting-trade.si
VOYO logo

HRS ističe kako je 45-godišnji Iztok Puc bio nositelj prve momčadske olimpijske zlatne medalje za Hrvatsku, osvojene 1996. godine u Atlanti.

On je jedini rukometaš na svijetu koji je na olimpijskim igrama nastupio za tri reprezentacije, a HRS podsjeća da je Puc najviše postigao u dresu Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim olimpijskog zlata u Atlanti, s hrvatskom reprezentacijom je bio brončani 1994. na Europskom prvenstvu u Portugalu, te srebrni godinu dana kasnije na Svjetskom prvenstvu na Islandu.

Također, na OI 1988. u Seulu je bio brončani s bivšom Jugoslavijom, a 2000. u Sydneyu je sa Slovenijom bio osmi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iztok Puc je karijeru započeo u Šoštanju, a najveće klupske uspjehe ostvario je u dresu Zagreba, s kojim je dva puta bio prvak Europe, a posebno ćemo pamtiti njegov pogodak njemačkom Wallauu u finalu Lige prvaka. Tijekom klupske karijere igrao je još i za Borac iz Banja Luke, Celje i ljubljanske Prule.

Na 60. obljetnici Slovenskog rukometnog saveza izabran za najboljega lijevog vanjskog igrača u povijesti slovenskog rukometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon završetka igračke karijere posvetio se teniskoj karijeri sina Boruta i uglavnom je bio s njim i suprugom u SAD-u. Tamo je i prvi puta ovog proljeća zamijetio znakove opake bolesti, rak se sa pluća proširio na jetra i Iztok Puc je nažalost izgubio tu posljednju i najtežu utakmicu, istaknuo je HRS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo