tvrdi da je čist / Otkriven pravi razlog otkazivanja meča s Kličkom: Fury optužen za doping

Image

Meč je bio planiran za 9. srpnja, a Fury je kazao da ga otkazuje zbog ozljede koju je zaradio na treningu

4.8.2016.
12:21
VOYO logo

Britansko antidoping tijelo (UKAD) optužilo je svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji Tysona Furyja za korištenje dopinga.

Kako javlja BBC u četvrtak, UKAD je u objavio da je suspendirao Furyja 24. lipnja kada je on objavio da otkazuje novi meč protiv Ukrajinca Vladimira Klička zbog ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meč je bio planiran za 9. srpnja, a Fury je kazao da je ozljedu zaradio na treningu.  

Međutim, Fury se žalio na suspenziju i ona je ukinuta do saslušanja pred Nacionalnim antidoping panelom (NADP) za što još nije određen datum. Nakon toga je 27-godišnji Fury izjavio da će tužiti UKAD zbog tvrdnji da je koristio zabranjene supstance.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sunday Mirror" je 26. lipnja objavio priču prema kojoj su tragovi  zabranjene tvari nandrolona pronađeni u uzorku urina koji je uzet Furyju u veljači prošle godine. On je odbacio tvrdnje i njegovi odvjetnici su tvrdili da su rezultati iz ožujka i svibnja 2015. kontradiktorni.

Osim Furyja, za korištenje dopinga optužen je i njegov rođak također boksač Hughie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fury je pobijedio Ukrajinca Klička u studenom prošle godine u Düsseldorfu što mu je donijelo naslove u teškoj kategoriji po verzijama WBA i WBO. To je bio prvi Kličkov poraz u posljednjih devet godina. Ukrajinac je odmah u ringu zatražio revanš. 

U utorak su Furyjevi odvjetnici objavili da je žalba podnesena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obojica boksača žestoko odbacuju tvrdnje da su uzimali bilo kakav doping. Međutim u zadnjih nekoliko tjedana u medijima su se pojavila curenja i obojica su postala mete kontinuiranog verbalnog zlostavljanja na Twitteru", kazao je odvjetnik Tysona i Hughiea Furyja Lewis Power.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike