SLOVENSKA HEROINA / Osvojila broncu s četiri slomljena rebra

Image

Olimpijka je na zagrijavanju uoči utrke skijaškog trčanja na 1,5 km pala u jamu i udarila u drvo pri čemu se teško ozlijedila.

18.2.2010.
9:44
VOYO logo

Olimpijska priča dana zasigurno je Slovenka Petra Majdič (30), koja je u srijedu u svom prvom nastupu na ZOI u Vancouveru osvojila brončanu medalju u skijaškom trčanju. No, ona je do medalje došla sa čak četiri slomljena rebra!  

Majdič je prije utrke u disciplini sprint klasično na stazi dužine 1.5 kilometara pala u duboku jamu i udarila u drvo, ali je unatoč bolovima osvojila prvu medalju za svoju zemlju na ZOI u Vancouveru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenski mediji javili su da je pregled pokazao kako ima četiri slomljena rebra od kojih je jedno prodrlo u plućnu ovojnicu iz koje zrak otječe u prsnu šupljinu (pneumotoraks). Zato je njen nastup na Igrama završen, a zbog težine ozljeda vjerojatno je izgubljena i ovogodišnja sezona u Svjetskom kupu, javljaju slovenski mediji.

Od Majdič se očekivala još poneka medalja u skijaškom trčanju, a zbog odličja izborenog s četiri slomljena rebra postala je slovenskom nacionalnom junakinjom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo