ZUBČIĆ OTKRIO ZAŠTO I GDJE JE IZGUBIO DRUGO MJESTO: / 'Nije bilo onako kako sam zamislio. Što je tu je, idemo dalje'

Image

'Prvu rundu sam se dobro skijao, skijanje uopće nije bilo loše'

13.3.2021.
15:50
VOYO logo

Osvajanjem šestog mjesta na subotnjem veleslalom u Kranjskoj Gori 28-godišnji Zagrepčanin Filip Zubčić ostvario je svoj daleko najbolji rezultat u utrkama na najpoznatijem slovenskom skijalištu na kojem mu je do danas najbolje ostvarenje bilo 13. mjesto iz 2019.

Image
FANTASTIČNI ZUBČIĆ OVE SEZONE ODUŠEVIO I POKAZAO DA JE JEDAN OD NAJBOLJIH NA SVIJETU: /

Još može osvojiti Mali globus, ali...

Image
FANTASTIČNI ZUBČIĆ OVE SEZONE ODUŠEVIO I POKAZAO DA JE JEDAN OD NAJBOLJIH NA SVIJETU: /

Još može osvojiti Mali globus, ali...

No, najbolji hrvatski skijaš je svjestan da je mogao ostvariti i mnogo više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Šesto mjesto u Kranjskoj Gori možda nije najbolji rezultat i nije bilo onako kako sam ja zamislio'

"Šesto mjesto u Kranjskoj Gori možda nije najbolji rezultat i nije bilo onako kako sam ja zamislio", priznao je Zubčić koji je u prvoj vožnji nakupio gotovo sekundu zaostatka (+0.93) za vodećim Švicarcem Loicom Meillardom.

"Prvu rundu sam se dobro skijao, skijanje uopće nije bilo loše. Jednostavno je postava bila takva da sam puno više trebao puštati, puno više juriti u srednjem dijelu, što nisam baš uspio", prokomentirao je svoj prvi subotnji nastup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugu vožnju je startao odlučno te brzom i preciznom vožnjom u gornjem dijelu staze povećavao svoju prednost.

"U drugom laufu sam probao još dati gasa, probao ići direktnije. To je bilo dosta bolje u gornjem dijelu. U srednjem i donjem dijelu sam se dosta zabijao u vrata i tamo sam sve izgubio. Falilo je 27 stotinki do drugog mjesta i mislim da sam to izgubio u donjem dijelu. Što je tu je, idemo dalje", zaključio je Zubčić koji će u nedjelju nastupiti na pretposljednjem slalomu u ovoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo Filipu teorija igra

Rasplet veleslaloma u Kranjskoj Gori ostavio mu je samo teoretske izglede za osvajanje Malog kristalnog globusa, jer uoči finala Svjetskog kupa u švicarskom Lenzerheideu ima 99 bodova zaostatka za vodećim Švicarcem Marcom Odermattom, koji ima 25 bodova više od drugoplasiranog Alexisa Pinturaulta, s kojim će na domaćem terenu voditi veliku bitku i za Veliki kristalni globus.

Uoči nedjeljnog slalom u Kranjskoj Gori Pinturault u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa ima 1100 bodova, 31 više od Odermatta. Filip Zubčić je na sedmom mjestu sa 642 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo