ZIMSKE RADOSTI / Zubčić nakon teške utrke i šestog mjesta najavio slalom: 'Neće biti lako'

Image
Foto: profimedia

Na istom mjestu, dan ranije, Zubčić je zauzeo 15. mjesto, dok je u subotu bitno popravio skijanje i nakon sedmog mjesta u prvoj vožnji na kraju završio kao šesti

3.3.2024.
9:20
profimedia
VOYO logo

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić u petak je u Aspenu zauzeo šesto mjesto veleslalomske utrke Svjetskog kupa.

Image
ČUDESNI ŠVICARAC /

Nezaustavljivi Odermatt 12. put u nizu slavio u veleslalomu, Zubčić šesti

Image
ČUDESNI ŠVICARAC /

Nezaustavljivi Odermatt 12. put u nizu slavio u veleslalomu, Zubčić šesti

"Ovo šesto mjesto sigurno će mi biti dobar vjetar u leđa za kraj sezone", rekao je Zubčić nakon utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istom mjestu, dan ranije, Zubčić je zauzeo 15. mjesto, dok je u subotu bitno popravio skijanje i nakon sedmog mjesta u prvoj vožnji na kraju završio kao šesti. Novu je veleslalomsku pobjedu ugrabio nezaustavljivi Švicarac Marco Odermatt koji je dobio svih devet veleslaloma ove sezone, a ujedno u toj disciplini ima dvanaest pobjeda u nizu.

„Jako sam sretan zbog ovog rezultata, šesto mjesto je dobro i skupio sam, što je bilo jako važno, dosta bodova. Imao sam nešto slabije rezultate u posljednje vrijeme pa i to 15. mjesto dan ranije, tako da sam apsolutno zadovoljan. Utrka je bila teška, postavka je bila ravna što mi baš ne odgovara, ali sve je na kraju ispalo dobro. Nisam se bojao, to nema smisla, jer ako se bojiš onda se ne moraš ni natjecati“, rekao je Zubčić nakon šestog mjesta te je trenutačno na drugom mjestu redoslijeda u veleslalomu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ovaj rezultat je svakako dobrodošao i za nedjeljni slalom u kojem osim mene nastupaju još trojica Hrvata. Svi četvero smo opet na stazi. Bit će zimski dan, novih 20-ak centimetara snijega. Ali, to su naši uvjeti. Neće biti lako, ali mi to volimo“, zaključio je Zubčić.

Spektakularnu FNC 15 priredbu iz Ljubljane možete gledati u prijenosu UŽIVO 30. ožujka na Voyo platformi

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo