ZGROZIO POTEZOM I OTKRIO SVOJU ISTINU: / 'Ne, nisam ga srušio, on je mene udario'

Image

Valentino Rossi zgrozio je svojim potezom predzadnjoj utrci Moto GP serije na Velikoj nagradi Malezije.

26.10.2015.
14:29
VOYO logo

Rossi je u 13. krugu napravio nesportski potez. Naime, zbog razmirica s Španjolcem Marquezom koji ga je i u ranijim utrkama namjerno usporavao da bi pomogao sunarodnjaku Lorenzu, Rossi je nogom namjerno srušio Marqueza, u trenutku kad je u zavoju došlo do kontakta. Marquez je pao, a Rossi biva kažnjen.

"Ne, nisam ga srušio. Pa ne može se samo tako srušiti motor. Ma, sve to je strašno. Prava istina je ta da je on mene udario i noga mi je iskliznula prema njegovom motoru. Pogledajte snimku iz helikoptera. Ukrao mi je prvenstvo. Samo sam ga htio isprovocirati jer mi to radi dulje vrijeme", izjavio je Rossi nakon utrke o kojoj će se, čini se, još dugo pričati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mike Webb je i više nego jasan

Direktor Moto GP-a Mike Webb prokomentirao je situaciju...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Valentino Rossi reagirao je na nešto što on smatra provokacijom. Njegova reakcija je protiv svih pravila Moto GP-a. Rossi je to pokušao objasniti tako da mu je navodno noga iskliznula nakon kontakta, ali ne postoji niti jedan dokaz za tu njegovu tvrdnju. Pogledali smo snimke i imamo uvid u situaciju", jasan je Webb.

Kompromitirao svoj deseti naslov prvaka

Rossi je utrku završio kao treći, ali je za svoj potez kažnjen s tri kaznena boda i u posljednjoj utrci sezone u Valenciji mora startati s posljednjeg mjesta. Marquez nije kažnjen. Talijanska zvijezda rodom iz Urbina tako je kompromitirala svoje izglede za deseti naslov svjetskog prvaka, Rossi sad ima sedam bodova prednosti na Lorenzom, a do kraja natjecanja je ostala još samo jedna utrka. Biti će zanimljivo vidjeti tko će osvojiti naslov svjetskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo