ZABORAVIO DA MORA SLETJETI: / Pogledajte čudesni skok letećeg Slovenca

Image
Foto: AFP, BENDIKSBY, TERJE

Slovenac Peter Prevc u potpunosti je ove sezone 'privatizirao' natjecanja u skijaškim skokovima.

15.2.2016.
8:56
AFP, BENDIKSBY, TERJE
VOYO logo

Trodnevno natjecanje Svjetskog kupa u skijaškim letovima u potpunosti je pripalo Slovencima. U petak je najdalje odletio Robert Kranjec, a subota i nedjelja su bile u znaku Prevca. Posebno je upečatljiv pritom bio nedjeljni trijumf 23-godišnjeg skakača iz Kranja. Nakon što je u prvoj seriji sletio na 237 metara, u drugoj je, po povoljnijim vremenskim uvjetima, skočio čak 249 metara!

"Nadam se da nas Norvežani ne mrze"

Pri doskoku je leđima i rukama zagrebao po snijegu, ali se zadržao na skijama. Očekivano je dobio nešto niže ocjene, uključujući i jednu jedanaesticu, ali ga čak ni to nije spriječilo da pobijedi, ukupno 17. put u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda sam imao malo sreće s vremenskim uvjetima u drugoj seriji. Želio sam skočiti čim dalje, pa sam umalo zaboravio sletjeti. Doskočiti na 249 metara je bilo izazovno zbog vjetra u leđa i jakog pritiska na moje tijelo. Slovenci su ove sezone pobijedili na svih pet natjecanja u Norveškoj, nadam se da nas Norvežani neće mrziti zbog toga", rekao je Prevc nakon natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Prevc je lani u Vikersundu postao prvi čovjek u povijesti koji je skočio na 250 metara, ali samo dan kasnije ga je nadmašio Anders Fannemel koji je sletio na 251,5 metara što je još uvijek aktualni svjetski rekord.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo