ZA UMRIJETI OD SMIJEHA: / Srbi tvrde da su najuspješnija nacija Olimpijskih igara u Rio de Janeiru!?

Image
Foto: AFP, ANDREJ ISAKOVIC

Srbija je najuspješnija država na netom završenim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru! Ovu urnebesnu tvrdnju iznio je u srijedu srpski tabloid Kurir.

24.8.2016.
12:35
AFP, ANDREJ ISAKOVIC
VOYO logo

Dakle, prema izračunu Kurira, Srbija je na Olimpijske igre poslala 103 sportaša, a njih 54 se kući vraća s medaljom, dakle više od 50 posto. Nisu Srbima ravni ni Amerikanci s 555 sudionika i 262 odličja, a ni 'bratska' im Rusija s 282 natjecatelja i 110 medalja.

Izmišljena pravila

Naravno, Srbija u Riju nije osvojila 54 medalje, nego samo osam, ali u svrhu kreiranja senzacionalističke tvrdnje, Kurir je zbrojio sva odličja u ekipnim sportovima i došao do brojke 54. Naravno, svuda u svijetu se medalja pojedine ekipe računa kao jedna, ali spomenuti tabloid je izmislio svoja pravila i došao do zaključka kako nitko nije bolji od Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbi su, inače, briljirali u ekipnim sportovima - medalje su osvojili vaterpolisti, odbojkašice, košarkaši i košarkašice. Uspjeh je to za naklon, ali zna se kako se izrađuje ljestvica medalja, a na njoj je Srbija ukupno na 32. mjestu. Ili na 15. mjestu ako se računa broj medalja po glavi stanovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo