VN SAD-a: / Marquez se odvaja na vrhu poretka MotoGP klase

Image
Foto: AFP

Španjolac Marc Marquez pobjednik je treće utrke motociklističkog Svjetskog prvenstva u MotoGP klasi koja je u nedjelju vožena u Austinu za Veliku nagradu Sjedinjenih Američkih Država.

10.4.2016.
22:43
AFP
VOYO logo

Drugu je ovosezonsku pobjedu Hondin vozač ostvario prošavši ciljnom ravninom ispred sunarodnjaka Jorgea Lorenza na Yamahi, dok je treći bio Ducatijev Andrea Iannone. Marquez dominira i ukupnim poretkom na čelu kojega ima 66 bodova, a slijede ga Lorenzo s 45, odnosno Valentino Rossi, koji je morao odustati u ovoj utrci, s 33 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Binder dominira

U klasi Moto2 do slavlja je stigao Španjolac Alex Rins (Kalex) ispred Britanca Sama Lowesa (Kalex) i Francuza Johanna Zarca (Kalex), pa ukupni poredak u borbi za naslov sada izgleda ovako: vodi Lowes sa 47 bodova, ispred Rinsa s bodom manje i trećeplasiranog Zarca koji ih je sakupio 45.

U najslabijoj Moto3 klasi pobijedio je Talijan Romano Fenati (KTM) ispred Španjolca Jorgea Navarra (Honda) i Južnoafrikanca Brada Bindera (KTM). Ukupno je vodeći Binder, koji je na svim utrkama bio na pobjedničkom postolju, sakupio 52 boda. Tri boda manje ima Navarro, a treći je Fenati sa 38 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo