ZUBČIĆ OPET DO BODOVA / Vidović nije imao svoju večer

Image
Foto: AFP, DOUG PENSINGER

Filip Zubčić, nakon 27. mjesta u prvoj vožnji, u drugoj je napredovao za 11 mjesta i završio kao 16. Matej Vidović bio je posljednji

22.12.2021.
21:58
AFP, DOUG PENSINGER
VOYO logo

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić u Svjetskom kupu u Madonni di Campiglio, u srijedu, slalomsku utrku završio je na 16. mjestu dok je Matej Vidović bio posljednji. Zamijenile su se, tako, uloge u ovoj utrci. U prvoj je Vidović bio zaslužio pljesak samim ulaskom u drugu vožnju, dok je Filip razočarao. No, u drugoj je Zubčić agresivnije nastupio i napredovao do pozicije koja mu jamči novih 15 bodova.. Vidović nije mogao do nečeg značajnijeg.

Foss-Solvaag posljednji

Image
DVA HRVATA U DRUGOJ VOŽNJI /

Zubčić razočarao u prvoj u Madonni: Vidoviću treba zapljeskati

Image
DVA HRVATA U DRUGOJ VOŽNJI /

Zubčić razočarao u prvoj u Madonni: Vidoviću treba zapljeskati

U slalomskoj utrci prvi je završio Norvežanin Foss-Solvaag, drugi je bio francuski skijaš Alexis Pinturault, a treći Šveđanin Kristoffer Jakobsen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći hrvatski predstavnik na ovom natjecanju bio je Samuel Kolega koji je imao startni broj 40 i u trenutku ulaska u cilj u prvoj vožnji imao 30. rezultat (48.22). No, na kraju je završio na 38. mjestu, a od plasmana u drugu vožnju dijelilo ga je 27 stotinki.

Rasplet na samom vrhu je bio doista nevjerojatan. Baš kao i prije deset dana u Val d'Isereu Clement Noel je bio najbrži u prvoj vožnji, a imao je i najbolje vrijeme druge vožnje sve do zadnjih vrata prije kojih je bio izbačen iz ravnoteže, pao, promašio ih te na boku uklizao u cilj. Semafor je pokazao sekundu i jednu stotinku prednosti, ali Noel je ostao i bez nove uvjerljive pobjede i bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dramatični rasplet

Do pobjede je stigao Sebastian Foss-Solevaag koji je prije deset mjeseci u Cortini d'Ampezzo osvojio naslov svjetskog prvaka, a sada je na talijanskom snijegu došao i do prve pobjede u ovoj sezoni Svjetskog kupa.

Do nje je stigao sa deset stotinki prednosti pred Francuzom Alexisom Pinturaultom, a na postolju se ponovno našao Šveđanin Kristoffer Jakobsen, koji je bio samo stotinku sporiji od osvajača Velikog kristalnog globusa u prošloj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Današnjom pobjedom Foss-Solevaag je sa 140 bodova došao na diobu prvog mjesta sa Jakobsenom u redoslijedu najboljih slalomaša, dok je treći Noel sa 100 bodova. Filip Zubčić je na toj ljestvici peti sa 75 bodova, a Matej Vidović je na 25. mjestu sa 17 bodova.

Marco Odermatt vodeći

U ukupnom redoslijedu vodi Švicarac Marco Odermatt sa 633 boda, ispred Austrijanca Matthiasa Mayera koji ima 405 bodova. Filip Zubčić je na 12. mjestu sa 162 boda, a Matej Vidović je na 94. mjestu sa 17 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetski kup za skijaše nastavlja se sljedećeg tjedna u Bormiju, gdje će od 28. do 30. prosinca biti održan jedan spust i dva superveleslaloma, dok će prvi sljedeći slalom biti održan na sljemenskom Crvenom spustu, 5. siječnja.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo