VIDEO: / Najbolji start Chicaga od 1982. godine!

Hokejaši Chicago Blackhawksa, prvaci NHL lige iz 2010. godine, došli su do 12. pobjede u sezoni u derbiju Zapadne konferencije kod Vancouver Canucksa.

17.11.2011.
11:32
VOYO logo

Pobijedili su s impresivnih 5:1 kod aktualnog doprvaka NHL lige i momčadi koja ih je početkom mjeseca u Chicagu deklasirala sa 6:2.

Domaći su čak poveli, no jaka je gostujuća momčad, svakako jedna od najpotentnijih u ligi, preokrenula pogocima Andrewa Brunettea, Patricka Kanea, Jonathana Toewsa, Patricka Sharpa i Stevea Montadora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetanu Toewsu to je bio peti pogodak u četirima posljednjim utakmicama, no najkorisniji igrač na ledu bio je 32-godišnji Slovak Marian Hossa, još jedna superzvijezda u gostujućim redovima, koji je upisao tri asistencije.

Bila je ovo prva od šest gostujućih utakmica Blackhawksa zaredom. S 27 osvojenih bodova iz 19 utakmica igrači Joela Quennevillea na najboljem su ligaškom startu od sezone 1982./83.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Montreal Canadiensi pobijedili su sedmi put u 10 posljednjih utakmica deklasiravši na svom ledu slabašne Carolina Hurricanese 4:0, dok su u kalifornijskom dvoboju Los Angeles Kingsi u Staples Centeru nadigrali Anaheim Duckse s minimalnih 2:1 nakon raspucavanja kaznenih udaraca.

Odluka je došla u sedmoj seriji: Justin Williams zabio je prvi gol za Kingse, čiji je vratar Jonathan Quick obranio i sedmi pokušaj gostujućim pucačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ducksi, za koje je zabio 41-godišnji finski veteran Teemu Selänne, izgubili su 11 od 13 posljednjih utakmica.

Buffalo – New Jersey 3:5 Montreal – Carolina 4:0 Vancouver – Chicago 1:5 Los Angeles – Anaheim 2:1 (penali)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo