VIDEO: / Majstor Ivica razveselio cijelu Hrvatsku!

Bio je to još jedan savršeni nastup Ivice Kostelića u austrijskom Flachauu!

21.12.2011.
17:53
VOYO logo

Večer prije, na izvlačenju startnih brojeva, Ivica Kostelić i Andre Myhrer svirali su 'Tihu noć'. Sljedeći dan noćni slalom u Flachau bila je njihova noć. Ivica je izborio 12. slalomsku pobjedu u karijeri, a Šveđanin je bio drugi sa zaostatkom od sedam stotinki.

Premda je u prvoj vožnji bio najbrži Ivica je nakon nje kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dolje sam se malo popiknuo, izgubio nešto vremena".

Unatoč tome bio je dovoljno brz da na odmor ode kao prvoplasirani, ispred dvojice Talijana Devillea i Mölgga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči druge vožnje Ivica se pokušavao što bolje koncentrirati, pa je neko vrijeme i ležao na snijegu sa sklopljenim očima. A onda se spustio i odvezao bez greške, prošavši kroz cilj sa sedam stotinki prednosti ispred Myhrera.

Sa novih 100 bodova Ivica je preuzeo vodstvo u slalomu, a u ukupnom poretku Svjetskog kupa spustio se na peto mjesto. Kosteliću je ovo bila 12. slalomska pobjeda, 20. sveukupno u Svjetskom kupu. Uknjižio je i 31. slalomsko postolje u karijeri, a 45. svekupno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalibor Šamšal nije uspio izboriti drugu vožnju. Sa startnim brojem 58 zauzeo je 43. mjesto s 3.09 sekundi zaostatka za Kostelićem u prvoj vožnji. Vodeći slalomaš do Flachaua i vodeći skijaš u poretku za Veliki kristalni globus, Austrijanac Marcel Hirscher, pred domaćom publikom nije bio u formi. Nakon prve je vožnje zauzimao 13. mjestio, da bi u drugoj promašio vrata i odustao. Iduća utrka Svjetskog kupa skijaše očekuje 29. ovog mjeseca u talijanskom Bormiju. Na rasporedu je spust.

1. Ivica Kostelić 1:48.94 2. Andre Myhrer (ŠVE) +0.07 3. Cristian Deville (ITA) +0.09 4. Felix Neureuther (NJEM) +0.31 5. Manfred Pranger (AUT) +0.45 6. Patrick Thaler (ITA) +0.89 7. Jean-Baptiste Grange (FRA) +1.08 8. Jens Byggmark (ŠVE) +1.14 9. Mario Matt (AUT) +1.52 10. Mitja Valenčič (SLO) +1.57

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počela je druga vožnja u Flachauu. Nakon prvih šest natjecatelja prvi je domaći skijaš, Austrijanac Cristoph Dreier s vremenom 1.51.47.

Vodstvo je preuzeo Švicarac Schmidiger, sa četiri stotinke prednosti ispred Dreiera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovno smjena na vrhu! Nakon što je deset skijaša završilo drugu vožnju, vodeće mjesto drži kanađanin Cousineau, sa 4 stotinke prednosti ispred Francuza Tissota.

Šveđanin Mattias Hargin odvezao je sjajno te preuzeo prvo mjesto s osjetnijom prednosti - 33 stotinke sekunde ispred Cousineaua. Na drugo mjesto se ugurao još jedan Šveđanin - Axel Baeck.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beni Raich je opet razočarao, napravio je veliku grešku te je prošao kroz cilj tek kao 11. s ogromnim zaostatkom od 1,27 sekunde.

Fantastična vožnja Šveđanina Jensa Byggmarka, koji je sada prvi sa 62 stotinke prednosti ispred drugoplasiranog Reinfreda Herbsta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki Kostelićev konkurent u slalomu, Austrijanac Marcel Hirscher napravio je veliku grešku i nije završio drugu vožnju. Bez bodova su ostali i Axel Lund Svindal te Ted Ligety.

Drugo mjesto zauzeo je Slovenac Mitja Valenčić sa 43 stotinki zaostatka iza Byggmarka. Do nastupa Ivice Kostelića ostala su još devetorica skijaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodstvo je preuzeo Talijan Patrick Thaler, s 25 stotinki prednosti ispred Byggmarka.

Felix Neureuther je razveselio Nijemce i fantastičnom vožnjom preuzeo vodstvo sa 58 stotinki prednosti ispred Thalera. Bila je to najbržo vrijeme druge vožnje! Na startu je ostalo još samo pet skijaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počinje dramatičan rasplet u Flachauu! Peti iz prve vožnje, Andre Myhrer, uspio je srušiti Neurethera za 24 stotinke. Talijan Manfred Moelgg je izletio sa staze, a treći iz prve vožnje, Manfred Pranger, ostao je treći i nakon svog drugog nastupa.

Talijan Deville nije uspio skinuti Myhrera s trona. Zakasnio je za samo dvije stotinke. Na startu je Ivica Kostelić!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski doktor skijanja sjajno je, bez greške, odvezao drugu vožnju te uzeo novu pobjedu u slalomu, sa sedam stotinki prednosti ispred Myhrera! Bravo!

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo