Veliko slavlje za Ivicu Kostelića!

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić ostvario je prvu pobjedu ove sezone u Svjetskom kupu. Aktualni 'vlasnik' Velikog globusa pobijedio je u slalomu u američkom Beaver Creeku.

8.12.2011.
20:42
VOYO logo

Nakon što je u šest dosadašnjih utrka na sjevernoameričkoj turneji samo dvaput bio među osvajačima bodova, Kostelić je dočekao svoju najjaču disciplinu i vratio se pobjedničkim navikama. Devetnaesta mu je to pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu i 44. plasman na postolje. Skočio je na taj način na deveto mjesto u ukupnom poretku i, dakako, preuzeo vodstvo u redoslijedu slalomaša budući da je ovo bila prva ovosezonska utrka u toj disciplini. Kostelić je nakon prve vožnje dijelio drugo mjesto s Talijanom Cristianom Devilleom, a za vodećim je Austrijancem Marcelom Hirscherom zaostajao 14 stotinki. No, drugu je vožnju odradio besprijekorno i na kraju slavio s 14 stotinki prednosti pred Devilleom kojem je to prvo postolje u Svjetskom kupu u karijeri. Hirscher je na kraju zauzeo treće mjesto s 48 stotinki zaostatka. Njemu su dani u Beaver Creeku donijeli puno uspjeha budući da je u dva veleslaloma osvojio jedno prvo i jedno drugo mjesto. Četvrto je mjesto u večerašnjem slalomu pripalo Amerikancu Nolanu Kasperu, a krug petorice najboljih je zatvorio Slovenac Mitja Valenčič. Ivici Kosteliću dosad je Beaver Creek bio mjesto ružnih uspomena. Tu je dvaput u karijeri potrgao ligamente koljena čega se i prisjetio u prvoj izjavi nakon utrke. "Silno sam želio ovu pobjedu danas budući da me ova staza koštala puno u životu. Za ovaj snijeg treba imati puno osjećaja, jer sasvim je drukčiji nego europski. Moja je prednost danas bila u tome što je staza bila dugačka. Definitivno", kazao je Ivica.

Deville nije uspio, zaostatak 14 stotinki. Još samo Hirscher. Nije uspio, Ivica je pobjednik slaloma u Beaver Creeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica je na prvom mjestu! Fantastičnom vožnjom Kostelić je za čak 70 sotinki skinuo Nolana Kaspera.

Ted Ligety uz velike je probleme uspio završiti utrku, zauzeo je tek 9. mjesto. Nolan Kasper uspio je skinuti Valenčiča. vrijme 1:50.90. slijedi Ivica Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na redu je Nijemac Neureuther. Valenčič ostaje na čelnom mjestu, zaostatak 21 stotinku. Ni Markus Vogel nije uspio skinuti vodećeg Slovenca. Švicarac Myhrer s velikom je prednošću krenuo u odnosu na Valenčiča, ali ni to mu nije bilo dovoljno, zaostao je svega 1 stotinku.

Talijan Moelgg za vodećim Valenčičem zaostao je 8 stotinki i zauzeo 3. mjesto. Austrijanac Pranger nije uspio preuzeti vodstvo, zaostatak 19 stotinki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedan Šveđanin Hargim imao je ogromnu prednost za trenutačno vodećim, ali ni on nije uspio preuzeti vodstvo. Zaostatak 1.20 sekundi. Slovenac Mitja Valenčič preuzeo je vodstvo s vremenom 1:51:05. Nakon njega stazom se spustio Mario Matt koji je zauzeo tek 8. mjesto.

Petnaest skijaša je već iza nas. Kanađanin Cousineau uspio je dohvatiti tek 5. mjesto, a Nijemac Dopfer tek 7. Jens Byggmark iz Švedske također se nije iskazao, zaostatak za vodećim Thalerom 71 stotinku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeme Talinana Grossa također nedovoljno za prvo mjesto, zaostatak 42 stotinke.

Niti Larsson, niti Rizzoli nisu uspjeli srušti vodećeg Hoerla. Talijan Thaler preuzeo je vodstvo sa 1:51:07. Povratnik Benjamin Reich očito nije u pravoj formi, zaostao je čak 1.61 sekundu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marc Berthod prije je skijaš koji nije uspio završiti utrku. Vodeću poziciju je nakon svoje vožnje preuzeo Brad Spence s 1:51:79, no njega je odmah 'skinuo' Wolfgang Hoerl za 12 stotinki.

Steve Missillier također je bio sporiji za Drierom, a onda je Kanađanin Michael Janyk preuzeo vodstvo s 1:52:09. Čeh Kryzl zaostao je čak 1.30 sekundi za vodećim, a Norvežanin Haugen samo 6 stotinki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krenuo je slalom u Beaver Creeku. Prvi je startao Austrijanac Dreier koji je utrku završio s 1:52.25, nakon njega Bode Miller koji je zaostao čak 68 stotinki.

U američkom Beaver Creeku se očekuje početak druge vožnje prvog slaloma sezone. Naš Ivica Kostelić zauzeo je dugo mjesto nakon prve vožnje, ispred njega se ugurao samo Austrijanac Marcel Hirscher za kojim ukupni pobjednik prošlogodišnjeg Svjetskog kupa zaostaje svega 14 stotinki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Ivica Kostelić (Hrv) 1:50.20 2. Cristian Deville (Ita) +0.14 3. Marcel Hirscher (Aut) +0.48 4. Nolan Kasper (SAD) +0.70 5. Mitja Valenčič (Slo) +0.85 ... Ukupni redoslijed Svjetskog kupa: 1. Aksel Lund Svindal (Nor) 334 2. Ted Ligety (SAD) 309 3. Marcel Hirscher (Aut) 280 ... 9. Ivica Kostelić (Hrv) 170 ...

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo