VELIKI PORAZ ZLATKA MATEŠE: / Nakon USKOK-a i sud odbacio njegovu prijavu

Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša doživio je još jedan poraz.

1.4.2016.
16:53
Goran Jakus/PIXSELL
VOYO logo

Podsjećamo, Mateša je ispred HOO-a u veljači prošle godine podnio kaznenu prijavu protiv Paškvalina, smatrajući da je zlouporabio položaj i ovlasti jer HOO-u nije isplatio više od 25 milijuna kuna. HOO-ov odvjetnik Vladimir Gredelj je u prijavi naveo da je proslavljenom vaterpolistu cilj bio prouzročiti znatnu imovinsku štetu koja će rezultirati ukidanjem zagarantirane samostalnosti u djelovanju HOO-a.

Slijedi protutužba

Već u svibnju je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) odbacio prijavu, uz objašnjenje kako je Paškvalin radio zakonito i transparentno. Mateša se, međutim, nije s time pomirio, pa je podnio tužbu, no Županijski sud je prošli mjesec njegov zahtjev za provođenjem istrage odbio kao neosnovan o čemu su javnost u petak obavijestili iz Odvjetničkog društva Šerić & Šerić koje je zastupalo Paškvalina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Mateša je tako pretrpio još jedan udarac. Njegova Sportska televizija odavno je doživjela krah, ali i dalje gomila višemilijunske dugove. Ni najavljeni najveći proračun u povijesti, koji je ove godine trebao iznositi 157 milijuna kuna, zasad mu nije prošao, a očito nije uspio stati na žulj ni velikom oponentu Paškvalinu čiji odvjetnici sada najavljuju protutužbu zbog pokušaja ocrnjivanja njihova klijenta. Priopćenje Odvjetničkog društva Šerić & Šerić u nastavku donosimo u cijelosti.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obraćamo se javnosti kao punomoćnici gospodina Tomislava Paškvalina.

Hrvatski olimpijski odbor zastupan po Zlatku Mateši, a ovaj po opunomoćeniku Vladimiru Gredelju, dana 09.02.2015. godine podnio je kaznenu prijavu protiv naše stranke zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti jer nije odobrio sredstva za rad iste organizacije u vrijeme kad je bio pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospodin Tomislav Paškvalin je postupao potpuno zakonito i transparentno, što je rezultiralo Rješenjem USKOK-a od 19. svibnja 2015. godine o odbačaju iste kaznene prijave.

Nastavno je HOO kao oštećenik kao tužitelj nastavio kazneni postupak, a što je rezultiralo pravomoćnim rješenjem Županijskog suda u Zagrebu, broj KV-US-11/16 od 03. ožujka 2016. godine, kojim je prijedlog oštećenika kao tužitelja za provođenjem istrage odbijen kao neosnovan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je očigledno da se radilo o lažnom prijavljivanju radi difamiranja naše stranke pa smatramo da treba upoznati hrvatsku javnost o odluci Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i odluci Županijskog suda u Zagrebu, a nakon čega će uslijediti odgovarajući sudski postupci radi zaštite digniteta naše stranke Tomislava Paškvalina.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo