Velika tragedija: U 29. godini umrla Sarah Burke!

Jedna od najboljih 'freestyle' skijašica svijeta, legendarna Sarah Burke preminula je od ozljeda koje je zadobila prošli tjedan na treningu u SAD-u.

20.1.2012.
10:01
VOYO logo

Svijet freestyle skijanja ostao je bez jedne od svojih najvećih uzdanica. Iza 29-godišnje Kanađanke je bogata skijaška karijera, osvajala je brojne naslove i nagrade, a mnogi stručnjaci za nju su rekli da je među glavnim favoritima za zlatnu medalju na sljedećim Olimpijskim igrama u Sočiju.

Legenda freestyle skijanja je umrla u četvrtak ujutro u Salt Lake Cityju nakon što je devet dana bila u komi. Burke je teško nastradala na treningu superpipea 10. siječnja, a u padu je pretrpjela nepovratno oštećenje mozga zbog manjka kisika i krvi nakon zastoja srca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri je puta osvajala zlatnu medalju na natjecanju Winter X Games, a svjetska prvakinja u halpipeu postala je još 2005. godine.

Upravo je ona izlobirala da se ovaj sport uvrsti u program Zimskih olimpijskih igara 2014. godine, čime je sportska tragedija, uz ionako veliku bol zbog prestanka jednog mladog života, još teže podnošljiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo