'SVI NAM SE ČUDILI' / Vedran Pavlek progovorio nakon otkazivanja Snježne kraljice: 'Čudo je ovo što smo ovdje uspjeli napraviti...'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Utrka na Sljemenu je otkazana zbog visokih temperatura i vjetra

5.1.2023.
15:05
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Druga slalomska utrka koju su skijašice trebale voziti na Sljemenu u četvrtak otkazana je zbog "visokih temperatura i vjetra", objavila je Međunarodna skijaška federacija (FIS).

Image
DOZNAJEMO /

Pala odluka: Zbog vremenskih uvjeta neće se voziti današnji slalom na Sljemenu: 'Topli vjetar je pojeo snijeg'

Image
DOZNAJEMO /

Pala odluka: Zbog vremenskih uvjeta neće se voziti današnji slalom na Sljemenu: 'Topli vjetar je pojeo snijeg'

Direktor Snježne kraljice i hrvatskih alpskih reprezentacija Vedran Pavlek u razgovoru za HRT objasnio je zbog čega se utrka nije mogla održati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prognoza je bila dosta točna, da će po noći doći jugozapadni vjetar i neće biti potpuno vedro. Svjesni smo da je 15 dana tu nevjerojatno vrijeme, to su rekordne temperature. Taj snijeg nije više takve kvalitete nakon što se baci sol, da smo noćas imali vedru noć, bilo bi perfektno. No, nismo imali, došla je naoblaka i jugozapadni vjetar te staza nije izdržala. Najveći problem je bio na slalom livadi i strmini gdje smo na tri, četiri vrata izgubili pet do deset centimetara noćas i stvarno je tu bilo 15 cm snijega. Da je tu podloga bila tvrda, mogla se održati, ali postojao je veliki rizik da bi došli do zemlje na tim vratima", rekao je Pavlek pa otkrio da su tražili i druga rješenja:

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Vedran Pavlek

"Naš prijedlog je bio da pokušamo postaviti stazu, da se nađu mjesta gdje se može postaviti staza, a nakon toga da FIS odluči o preparaciji. Prognoza je bila da stiže razvedravanje, pa da donesemo odluku u 14.30. To bi bilo dodatno tri, četiri sata posla, ali predstavnici FIS-a su smatrali da to ne bi bilo dobro, njihova odluka je konačna i poštujemo ju te gledamo dalje u budućnost,"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledamo u budućnost, čudo je ovo što smo uspjeli napraviti ovdje, ovo je nezabilježeno, bilo je 15 dana bez minusa. Sve ekipe su se čudile kako smo uspjeli zadržati i te količine snijega. Prezadovoljan sam s jučerašnjom utrkom i ponosan na sve koji su radili", zaključio je Pavlek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo