VEČERAS NAS ČEKA NOVI VATERPOLSKI KLASIK HRVATSKE I SRBIJE: / 'Bit će paklena utakmica, Srbi znaju tko smo mi'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

U 21 sat Srbija će ugostiti Hrvatsku u susretu drugog kola skupine završnice Svjetske lige

19.6.2019.
9:39
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Nekoliko posljednjih godina jednostavno nema jače vaterpolske utakmice. Klasik između Hrvatske i Srbije odigrat će se večeras od 21 sat na Tašmajdanu gdje će Srbi iza sebe imati 4000 navijača i, u vaterpolu, osmog igrača.

Image
HRVATI SE RAZBIJANJEM ZAGRIJALI ZA SRBE, A IZBORNIK PORUČUJE: /

'Na njih idemo svim silama'

Image
HRVATI SE RAZBIJANJEM ZAGRIJALI ZA SRBE, A IZBORNIK PORUČUJE: /

'Na njih idemo svim silama'

No, bilo je vrlo slično krajem prošle godine u Nišu kada se Srbija spasila pogotkom dvije sekunde prije kraja za izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo ih ove sezone dobili praktički skoro dvaput. U Nišu su nas u prosincu 2018. dobili petercima, koje su izborili samo sekundu-dvije prije kraja", prisjetio se Maro Joković, kao i druge utakmice u ovoj natjecateljskoj sezoni.

Znaju tko smo

"U Sisku smo ih baš značajno nadjačali. Završilo je ti razlike (12:9). Oni su momčad koja je već deset godina zajedno, uigrani su. Možda im ova nova pravila zasad ne leže, barem što smo mi vidjeli. Makar, pravi test je ovog ljeta. Ovdje su oni kao domaćini pod velikim imperativom, ulaze kao favoriti, pa uz publiku. Bit će paklena utakmica. Na nama je samo zadržati mirnoću, držati visoki ritam što je protiv njih nužno. Očekujem prije svega vrlo fizički zahtjevnu utakmicu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U toj konstelaciji puno očekujemo od kapetana Andra Bušlje.

"Ovo je najteža utakmica u skupini, ali nije presudna. Zato jer kasnije slijede Australija, pa onda četvrtfinale koje je najteža utakmica uvijek i svuda. Nadam se samo da ćemo odigrati dobro, dizati se iz utakmice u utakmicu te na koncu svi biti zadovoljni. Znam da neće biti jednostavno i lagano, posebno u onom glavnom cilju, a to je osvajanje prvog mjesta, ali od cilja ne odustajemo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Ivica Tucak razmišlja u sličnom tonu, važno da, presudno ne.

"Za nas danas počinje turnir. Ništa u konačnici ova večerašnja utakmica neće riješiti. Mi ćemo, naravno, svim silama pokušati pobijediti. Samo, kako god ona završila, u četvrtak nam slijedi još važnija utakmica, ona protiv Australije. Mi znamo da možemo dobiti Srbiju, znamo da su oni fantastična reprezentacija, znamo sve o njima, ali znamo i tko smo mi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo