NOVA HRVATSKA MEDALJA U RIJU: / Hrgović nokautirao Kubanca i osigurao broncu!

Image
Foto: AFP, YURI CORTEZ

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović osigurao je najmanje brončano odličje na Olimpijskim igrama i plasirao se u polufinale olimpijskog turnira.

16.8.2016.
18:14
AFP, YURI CORTEZ
VOYO logo

Europski prvak u superteškoj kategoriji Filip Hrgović je u četvrtfinalnoj borbi protiv Kubanca Leiniera Pera na OI pokazao sav svoj boksački potencijal koji posjeduje i dokazao da bi, kad nakon Olimpijskih igara uđe u profesionalne boksačke vode, mogao napraviti pravi dar - mar među jakom profesionalnom konkurencijom.

Tri puta rušio Pera na pod

Hrgović je čak tri puta rušio Pera na tlo, a od snažnog udarca desnicom krajem druge runde Kubanac se nije uspio oporaviti i sudac u ringu je prekinuo borbu. Bio ovo treći Kubanac s kojim se Hrgović susreo u karijeri i treći kojega je pobijedio. Dosada je nokautima rješavao Josea Laurdeta i Yoandija Toiraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvat je i u prvoj rundi uputio više preciznih udaraca od suparnika, sredinom runde čak je sudac u ringu i brojao Peru, ali dva bodovna suca prednost su dala Kubancu (10-9, 10-9, 9-10), a samo jedan Hrgoviću.

No, onda je Hrgović odlučio uzeti stvar u svoje ruke. Znao je boksač Leonarda Pijetraja da ga jedino nokaut može spasiti, jer su suci u ovom meču očito navlačili za Kubanca. I na kraju je nokautom došao do brončane medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za finale protiv starog znanca Yoke

U polufinalu u petak Hrgović će boksati protiv aktualnog svjetskog prvaka Francuza Tonyja Yoke, Francuza koji ga je već ranije porazio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će to prilika našem boksaču za uzvrat Yoki za poraz upravo s tog SP održanog u listopadu prošle godine kada je Francuz pobijedio na bodove u četvrtfinalu. Hrgović i Yoka su vršnjaci, pa se znaju i iz mlađih kategorija, prije šest godina susreli su se u finalu svjetskog juniorskog prvenstva, a tada je bolji bio Hrgović.

Susret Hrgovića i Yoke na rasporedu je u petak

Susret Hrgovića i Yoke predviđen je za petak oko 20 sati po hrvatskom vremenu. Hrgović je tako osvojio prvu boksačku olimpijsku medalju za Hrvatsku od samostalnosti, a postao je četvrti Hrvat s osvojenim odličjem u boksu, nakon zlata Mate Parlova iz Muenchena 1972. i Antona Josipovića u Los Angelesu 1984., te bronce Damira Škare iz Seula 1988. Sve te medalje osvojene su u poluteškoj kategoriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji rezultat od samostalnosti na OI dosada je bilo četvrtfinale Stipe Drviša iz Atlante 1996. također u poluteškoj kategoriji.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo