Kraljica uoči utrke: 'Nigdje nisam slavila četiri puta!'

Zagreb će u utorak osmi puta ugostiti najbolje skijašice svijeta, a uoči utrke na glavnom zagrebačkom trgu održan je ždrijeb startnih brojeva.

2.1.2012.
20:20
VOYO logo

Ždrijeb je odlučio da će utrku otvoriti aktualna ukupna pobjednica Svjetskog kupa i pobjednica sljemenskog slaloma 2009. Njemica Maria Höfl-Riesch, a nakon nje startat će najbolja slalomašica svijeta, trostruka pobjednica sa Sljemena i braniteljica naslova Marlies Schild.

Prvi put otkako se održava slalomska utrka skijašica na Sljemenu Hrvatska neće imati nikoga u utrci najboljih svjetskih slalomašica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana Jelušić pauzira godinu, Nika Fleiss je mlada skijaška 'umirovljenica', Sofija Novoselić se teško ozlijedila, a 15-godišnja Saša Tršinski još je premlada. Trostruka pobjednica Sljemena Marlies Schild u Zagreb je stigla u vrhunskoj formi. Osvojila je sva četiri dosadašnja slaloma i to s velikim prednostima. Od 46 stotinki ispred Riesch-Hoefl u Flachauu do sekundu i 87 stotinki ispred Poutiainen u Courchevelu. No, to nije obeshrabrilo simpatičnu Finkinju da kaže kako vjeruje da na zagrebačkoj gori može pobijediti i netko drugi. "Schild je nevjerojatna, pola koraka ispred svih nas, no još je pobjediva", kaže Poutiainen, koja je u Zagrebu dvaput bila pobjednica, a onim dvjema krunama koje ljubomorno čuva želi dodati još jednu. Među posljednjima su u Zagreb stigle vodeća u ukupnom poretku Svjetskog kupa Lindsay Vonn i vodeća slalomašica Marlies Schild. "I ja se u Zagrebu želim popeti na postolje. Nikad dosad nisam stigla razgledati grad, ali ovaj put idem u šoping", najavila je Vonn. "Nikad nigdje nisam pobijedila četiri puta. No čini se da je došlo vrijeme i za to", najavila je Schild.

1. Maria Höfl-Riesch 2. Marlies Schild 3. Tina Maze 4. Tanja Poutiainen 5. Veronika Zuzulova 6. Kathrin Zettel 7. Marie Pietilae-Holmner ..............

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo