RUKAVE SU ZASUKALI SVI / U Zagrebu niče klizalište za spas ledenog sporta: 'Išli smo glavom kroz zid da ostvarimo san'

'Kaj, pa treba pomoći da svi zajedno napravimo što prije dvoranu, nikad nije dovoljno ljudi. Treba primjerom pokazati ostalima da treba pomoći klubu na sve načine'

20.2.2024.
20:40
VOYO logo

Znate li koliko je klizališta u funkciji u Zagrebu? Svega dva. Iz Grada poručuju da se ove godine ide u obnovu Doma sportova, dok su u tijeku završni radovi na jedinstvenom montažnom ledenom klizalištu koje je posjetila RTL-ova novinarka Donna Diana Prćić.

Image
SMIRUJE TENZIJE /

Tucak za RTL: 'Želio bih da ne budemo predmet dnevnih političkih obračuna'

Image
SMIRUJE TENZIJE /

Tucak za RTL: 'Želio bih da ne budemo predmet dnevnih političkih obračuna'

Dok u Zagrebu klizači i hokejaši vape za gradskim ledom, u balonu na Utrinama niče klizalište iza kojeg stoji skupina entuzijasta ledenog sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednostavno smo glavom kroz zid išli da se taj san i želja ostvari. Da imamo svoju sigurnu destinaciju da će taj sport moći računati da je ta dvorana samo za nas, samo led, nema drugih sportova koji će nas, možda je glupo za reći, ali izbaciti", rekao je predsjednik Kluba hokeja na ledu Medveščak Admiral, Igor Jačmenjak.

Kada nisu na ledu, postavljaju cijevi koje su ispod buduće ledene površine. Rukave su zasukali svi - od kapetana do veterana Medveščaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kaj, pa treba pomoći da svi zajedno napravimo što prije dvoranu, nikad nije dovoljno ljudi. Treba primjerom pokazati ostalima da treba pomoći klubu na sve načine", govori kapetan KHL-a Medveščak, Ivan Brenčun.

Dom sportova čeka bolje dane

U Zagrebu su u funkciji svega dva klizališta - na Šalati i Velesajmu, dok Dom sportova čeka bolje dane već četiri godine od potresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dok obnavljamo Dom sportova to će sigurno doprinijeti stabilizaciji infrastrukture sportske za ledene sportove", kaže zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Od Univerzijade se nije puno ulagalo. Grad bi po međunarodnim standardima, trebao imati pet do sedam klizališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dom sportova koji je 1 na 1 gradsko vlasništvo, četiri godine je zatvoren, to uopće ne mogu shvatiti da se može dogoditi u 21. stoljeću i tu odgovornost sigurno postoji nje opravdanje da kažu mi smo dali podršku privatnoj inicijativi, izjavila je predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza, Morana Paliković.

A vrijeme curi. Sve treba biti spremno za Svjetsko prvenstvo u ženskom hokeju na ledu koje ovdje počinje za 20 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radovi se odvijaju u balonu koji se prostire na 2800 četvornih metara, a samo klizalište je dimenzija 60x26, klasičnih dimenzija za odvijanje međunarodnih natjecanja hokeja na ledu i umjetničkog klizanja.

"Brzoklizači će tu moći trenirati s mlađim kategorijama, ali neka se neće moći održavati jer trebaju pistu 60 x 30, na ovoj parceli nije bilo mogućnosti da radimo veće klizalište jer bi izgubili na drugim stvarima", pojasnio je Jačmenjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadaju se da će i svi građani moći doći na klizanje na novom privatnom ledu na proljeće, ali prvo je cilj dovršiti posao do prvenstva koje bi moglo pratiti 500 ljudi na tribinama.

Hrvatska u Rumunjskoj može napraviti veliki korak prema prvom mjestu! Dvoboj 28. veljače pratite na Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo