'NAMA JE TO U REDU' / Testiran četiri puta u zadnja dva dana: 'Da budem iskren, u potpunosti razumijem skepticizam'

Image
Foto: Profimedia

Vingegaard je povećao svoje ukupno vodstvo na jednu minutu i 48 sekundi u odnosu na drugoplasiranog Slovenca Tadeja Pogačara zadivljujućom izvedbom u pojedinačnom kronometru u utorak

19.7.2023.
18:12
Profimedia
VOYO logo

Vodeći u ukupnom poretku Tour de Francea Danac Jonas Vingegaard podvrgnut je četirima antidopinškim testovima u posljednja dva dana, uključujući i jedan sat prije početka 17. etape u srijedu, rekla je njegova momčad Jumbo-Visma.

Image
SVE SE ZNA /

Dinamo u utorak igra prvu europsku utakmicu u novoj sezoni: Klub objavio detalje o ulaznicama

Image
SVE SE ZNA /

Dinamo u utorak igra prvu europsku utakmicu u novoj sezoni: Klub objavio detalje o ulaznicama

Vingegaard je povećao svoje ukupno vodstvo na jednu minutu i 48 sekundi u odnosu na drugoplasiranog Slovenca Tadeja Pogačara zadivljujućom izvedbom u pojedinačnom kronometru u utorak, koji je dobio s čak 1:38 minuta.
"Testiran je već četvrti puta u dva dana", rekao je glasnogovornik Jumbo-Visme za Reuters u srijedu. "No, nama je to u redu. Upravo smo mi tražili od Međunarodne biciklističke unije (UCI) da tako postupi”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugoplasirani Pogačar i njegove momčadske kolege također su testirani u srijedu ujutro sat vremena prije starta u Saint Gervaisu, rekao je Reutersu glasnogovornik UAE Emiratesa.

Od 2021. Međunarodna agencija za testiranje (ITA) bavi se testiranjem u biciklizmu.Na Tour de Franceu, vodeći u ukupnom poretku se testira svaki dan, a svaki pobjednik etape također mora proći antidopinški test.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednja dva dana i Vingegaarda i Pogačara pitali su razumiju li skepticizam oko njihove impresivne forme.

"Da budem iskren, u potpunosti razumijem skepticizam. Moramo biti skeptični s onim što se dogodilo u prošlosti, inače bi se dogodilo opet", rekao je Vingegaard na konferenciji za novinare nakon nedjeljne 15. etape.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brzo vozimo, moram reći da svaku etapu idemo punim gasom i teško je, ali razumijem ljude koji postavljaju pitanja zbog onoga što se dogodilo u prošlosti", rekao je Pogačar u ponedjeljak.

Na ovogodišnjem Touru, Danac i Slovenac su dominantni, pa trećeplasirani vozač zaostaje za više od pet minuta nakon dva tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak, Vingegaardova izvedba bila je zapanjujuća na 22.4 km kronometra, što je rezultiralo da je trećeplasirani Britanac Adam Yates zaostaje ogromnih 8:52 minuta za Dancem.

To je najveći zaostatak između vodećeg i trećeplasiranog vozača nakon dva tjedna na Touru od 2001., kada je Amerikanac Lance Armstrong, kojemu je oduzeto sedam naslova zbog dopinga, imao prednost nad tada trećeplasiranim Joseba Belokijem od 9:05 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi MMA spektakl, FNC Armagedon, očekuje nas u subotu, 22. srpnja, a prijenos uživo moći ćete pratiti putem PLAY Premium platforme. 

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo