SVE ZA RIO: / "U fizičkom smislu Blanka je možda i na najboljoj razini ikada"

Image
Foto: AFP

Joško Vlašić i Bojan Marinović, treneri hrvatske skakačice u vis Blanke Vlašić, najavili su kako će ona tijekom 2016.

15.1.2016.
16:30
AFP
VOYO logo

"Blanka ima jako veliki motiv za miting na Gripama i vjerujem da će uz pomoć publike napraviti pristojan rezultat", kazao je Bojan Marinović na konferenciji za novinare u povodu predstojećeg Međunarodnog mitinga skakačica u vis koji će se nakon četvorogodišnje stanke ponovno održati u Splitu.

"Tetiva nas limitira"

Joško Vlašić je istaknuo kako se Blanka na mitingu na Gripama želi pokazati u najboljem svjetlu tako da je to malo i opterećuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razina Blankine sportske treme pred ovaj miting jednaka je kao na najvećim natjecanjima. Blanka je u fizičkom smislu možda i na najboljoj razini ikada, međutim njezina Ahilova tetiva, koja je bremenita u nekim položajima, limitira nas i to uvjetuje algoritam specifičnih ponašanja", istaknuo je Vlašić, dodavši da je Blankina situacija "uglavnom pod kontrolom", te da je dobila nove sprinterice u koje polažu velike nade.

Image
Image

Blanka s trenerima

Podsjetivši kako je Blanka na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu osvojila srebrnu medalju, Joško je istaknuo kako su predstojeće Igre u Riju veliki izazov te da će Blanka, dođe li do finala, pokušati "na nekoj respektabilnoj visini skupiti sve što ima u svojoj karijeri i pokazati ono što želi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolje visašice u Splitu

"Što se tiče Blankinih sposobnosti i vještina, nama je jasno na koji je način možemo dovesti na razinu za osvojiti zlato. Međutim, o ovom drugom, zdravstvenom aspektu moramo voditi maksimalno računa i to će odrediti način pristupa pripremama za Igre u Riju", kazao je Joško.

Predsednik Hrvatskog atleskog saveza (HAS) i predsednik Atlesktog sportskog klub (ASK) Split Ivan Veštić je najavio kako se na Međunarodnom skakačkom mitingu na Gripama očekuje sudjelovanje desetak visašica iz više zemalja, među kojima i i druga hrvatska skakačica Ana Šimić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Petar Glebov
Image
Foto: Petar Glebov

Blanka Vlašić

"Nažalost, zbog poznatih nesuglasja između Međunarodne atletske federacije (IAAF) i Ruske atletske federacije, na mitingu neće sudjelovati ruske skakačice, ali smo u pregovorima s brojnim menadžerima kako bismo u Split doveli najbolje skakačice koje je u ovom trenutkum moguće dovesti. Učinit ćemo sve da splitski miting ima visoku svjetsku razinu", istaknuo je Veštić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo