HTJELI IZBJEĆI SRBIJU!? /

Hrvatski vaterpolisti ušli kalkulantski, pa izgubili od momčadi koja dosad nikoga nije svladala

Image

Hrvatski vaterpolisti u susretu su posljednjeg, 5. kola skupine B na olimpijskom turniru u Rio de Janeiru iznenađujuće izgubili od Francuske sa 8-9 (2-3, 3-3, 1-2, 2-1).

14.8.2016.
22:47
VOYO logo

Ovim porazom Hrvatska je propustila priliku osvojiti prvo mjesto u skupini koje bi u četvrtfinalu vodilo na četvrtoplasiranu reprezentaciju iz skupine A, već je završila kao druga i z četvrtfinalu u utorak će igrati protiv treće reprezentacije iz druge skupine, a koja će to momčad biti bit će poznato nakon utakmica Srbija - Japan i Brazil - Mađarska koje se igraju kasnije tijekom večeri.

Sukno zabio tri gola

Sandro Sukno je s tri gola bio najefikasniji kod Hrvatske, dok je Mehdi Marzouki postigao tri gola za Francusku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je protiv momčadi koja u prva četiri nastupa nije osvojila niti bod u dvoboj ušla kalkulantski, a to joj se na kraju obilo o glavu. Jedino vodstvo imala je na početku utakmice kada je Krapić pogodio za 1-0. No, Francuzi su vrlo brzo preuzeli kontrolu rezultata, a u drugoj četvrtini su u dva navrata poveli i sa dva razlike (5-3, 6-4), a u posljednjoj su minuti imali i napad s igračem više za tri razlike.

Kada je Sukno šest i pol minuta prije kraja treće četvrtine poravnao na 6-6 činilo se kako će Hrvatska ipak zaigrati ozbiljnije, ali dogodilo se suprotno. Do kraja tog dijela utakmice više nije postigla niti pogodak, dok je Francuska golovima Simona i Mazroukija stigla do vodstva 8-6 koje je zadržala do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čekamo suparnika

Hrvatska je natjecanje u skupini okončala sa šest bodova, jednim manje od prve Španjolske, a s istim učinkom kao i treća Italija, no Hrvatska je druga zbog pobjede u međusobnom dvoboju. Crna Gora je zauzela četvrto mjesto s pet bodova, SAD su pete s četiri, a Francuska posljednja s dva.

Uoči utakmica Srbija - Japan i Brazil - Mađarska u skupini A Brazil i Grčka imaju po šest bodova, Australija i Mađarska po pet, a Srbija četiri boda, pa je vrlo neizvjesno koja će reprezentacija na kraju zauzeti treće mjesto i biti suparnik Hrvatske u utorak.

Ranije u nedjelju su SAD svladale Italiju sa 10-7, dok su Crna Gora i Španjolska igrale 9-9.

HRVATSKA - FRANCUSKA 8-9 (2-3, 3-3, 1-2, 2-1)

HRVATSKA: Pavić, Burić 1, Petković, Lončar, Joković, Bukić 1, Macan, Bušlje, Sukno 3, Krapić 2, Šetka 1, Garcia, Bijač

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FRANCUSKA: Garsau, Kovačević, Khasz, Simon 1, Croussilat, Marzouki 3, Camarasa, Saudadier 2, Blary 1, Izdinsky 1, Peisson 1, Tomašević, Moriame

PETERCI: Hrvatska 0/1, Francuska -

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 3/6, Francuska 2/6


HRVATSKA - FRANCUSKA 8-9 (2-3, 3-3, 1-2, 2-1)

ČETVRTA ČETVRTINA:

U zadnja dva pokušaja na utakmice Garcia je pogađao francuskog golmana. Povijesni rezultat za Francusku koja je do ove utakmice upisala devet poraza u isto toliko ogleda protiv Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8:9 Sukno smanjuje. Do kraja utakmice još je manje od jedne minute.

Ušli smo u posljednje dvije minute utakmice u kojima hrvatski vaterpolisti ne pokazuju preveliku želju za pogotkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7:9 Mathieu Peisson povećava prednost Francuske na dva pogotka.

Do kraja utakmice preostalo je odigrati četiri i pol minute.

7:8 Golom Sandra Sukna smanjili smo na pogodak razlike. Odmah u sljedećem napadau Krapić propušta pogoditi za poravnanje rezultata.

TREĆA ČETVRTINA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6:8 Svojim trećim pogotkom Marzouki dovodi Francusku do novog vodstva od dva gola razlike.

6:7 Thibaut Simon se pobrinuo za novo vodstvo Francuza protiv Hrvatske u slabom izdanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6:6 Novo izjednačenje na utakmici potpisao je Sandro Sukno.

DRUGA ČETVRTINA:

5:6 Petkovićeva sjajna lopta do Damira Burića koji ne griješi. Devetnaest sekundi do kraja druge četvrtine Hrvatska je na -1.

4:6 Michal Iždinský za novo vodstvo Francuza od dva razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4:5 Hrvatska koristi igrača više, pogađa Bukić.

3:5 Drugim golom Saudadiera Francuska odlazi na dva gola razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3:4 Francuzi ponovno u prednostinakon gola Marzoukija.

3:3 Ponovno egal. Šetka ugurao loptu u mrežu nakon kontre u kojoj je promašio Petković.

Anđelo Šetka promašuje peterac za izjednačenje rezultata.

PRVA ČETVRTINA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2:3 Novo vodstvo Francuske. S pozicije centra zabio je Remi Saudadier i s prednošću Francuske krenut će se u drugu četvrtinu utakmice.

2:2 Ponovno je precizan Krapić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto više od minute prije kraja prve četvrtine naša klupa zove time out. Hrvatska debelo ispod razine na kojoj smo je navikli gledati.

1:2 Mehdi Marzouki zabio je za prvo vodstvo francuske reprezenatcije. Francuska po drugi puta na utakmici ima igrača više.

1:1 Izjednačenje Francuskoj donio je Romain Blary.

1:0 Nakon tri i pol minute igre Hrvatska je povela pogotkom Krapića!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je počela!

21: 45 Igrači su u bazenu i sve je spremno za utakmicu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U suretu posljednjeg kola skupine B sučelit će se Hrvatska i Francuska, odnosno Italija i SAD, a nakon što su Španjolska i Crna Gora remijem 9-9 odradile svoj susret, poznato je da će Hrvatska s prvog mjesta u četvrtfinale upiše li pobjedu protiv najslabije reprezentacije u grupi. Moguć je time susret sa Srbijom pobijedi li ta reprezentacija Japan, a Brazil ne svlada Mađare.

Najefikasniji Španjolac bio je Guilermo Rios Molina s dva gola, koliko su za Crnu Goru zabili i Mladen Janović, Aleksandar Radović i Darko Brguljan.

Francuska kroz svoje četiri utakmice nije osvojila niti bod pri čemu je ostvarila negativnu razliku pogodaka 19-34. U susret protiv nje Hrvatska kreće sa trećeg mjesta na kojem ima šest bodova, kao i drugoplasirana Italija, odnosno bod manje od Španjolske koja je odigrala sve utakmice u grupi.

U svih devet dosadašnjih međusobnih ogleda Hrvatska i Francuske pobjede je upisivala reprezentacija koju trenutačno vodi Ivica Tucak.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo