SVAKAKO OBRATITE PAŽNJU NA URNEBESNU SLIKU: / Kosteliću pukao film. Žestoko prozvao skijaše i FIS - 'Zar se bojite govoriti?'

Image

ostelića je silno naljutila ta odluka i činjenica da je puno skijaša ostalo bez prilike za drugu vožnju

22.2.2021.
10:06
VOYO logo

Najbolji hrvatski skijaš svih vremena, Ivica Kostelić, javio se putem svojeg Instagram-profila nakon nedjeljnog slaloma u kojem su Istok Rodeš i Matej Vidović ostvarili najbolje rezultate karijere na svjetskim prvenstvima. Međutim, FIS je odlučio kako će se u drugoj vožnji muškog slaloma natjecati samo skijaši od 15. pozicije, a ne od 30. pozicije kao inače. Rodeš je kasnije završio šesti, a Vidović se nije kvalificirao, iako je bio 16.

Takvu su odluku donijeli zbog loših vremenskih uvjeta u Cortini d'Ampezzo, odnosno, slabe kvalitete staze i visokih temperatura. Kostelića je silno naljutila ta odluka i činjenica da je puno skijaša ostalo bez prilike za drugu vožnju. Objavio je sliku stada ovaca i napisao poprilično žestoku poruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gdje ste sada svi vi 'borci za slobodu' koji zagovarate pravdu u sportu? Gdje si sada FIS-e? Zašto ne dignete glas i prestanete saginjati leđa pred interesima trulih? Ali iznad svega, gdje ste vi najbolji slalomaši? Zar se bojite govoriti pred nepravdom? Vi, koji se kunete u pravednost iznad svega? Vaša šutnja podupire ovu nepravdu koja je učinjena vašim kolegama skijašima, posebno mlađima, čije su šanse za poštenu borbu unaprijed izbrisane ovom odlukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi ovdje tražimo šampione - ima li ijedan takav među vama? Snaga se izražava velikodušnošću! Nepravda je put slabih! Sportska pobjeda koja nije postignuta pravedno i časno je bezvrijedna. I nikad nemojte zaboraviti - najveća su zla zasnovana na nasilju nekolicine i šutnji mnogih. Govorite sada ili nikad više ne govorite o pravednosti", napisao je Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo