SUPER BOWL U ZNAKU KOBEJA BRYANTA: / Kreće show na kojem se skunda reklame plaća suhim zlatom, gledat će ga 100 milijuna Amerikanaca

Image
Foto: Profimedia

Već tradicionalno, Super Bowl je najgledaniji program u SAD-u, najzanimljivije trenutke utakmica preko malih ekrana prati i više od 100 milijuna Amerikanaca

31.1.2020.
14:56
Profimedia
VOYO logo

Jubilarna, 100. sezona američke profesionalne lige u američkom nogometnu (NFL) svoju će završnicu imati u noći s nedjelje na ponedjeljak kada će pola sata iza ponoći po hrvatskom vremenu u Miamiju započeti dvoboj za naslov prvaka između Kansas City Chiefsa i San Francisco 49-ersa.

Prema svemu što su ove dvije momčadi pokazale ove sezone, trebao bi to biti spektakularni Super Bowl, a pitanje pobjednika bi trebalo biti otvoreno do posljednjeg trenutka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Chiefse će ovo biti drugi nastup u Super Bowlu u klupskoj povijesti i to ravno 50 godina nakon prvoga u kojemu su svladali Minnesota Vikingse, dok će Ninersi po sedmi put zaigrati u najvećem sportskom spektaklu u SAD-u, dosada su osvojili pet naslova, ali posljednjeg prije 25 godina, dok su u svom posljednjem Super Bowlu prije sedam godina izgubili od Baltimore Ravensa.

Prvaci Američke konferencije Chiefsi svoje uspjehe baziraju na odličnom napadu kojega predvodi fenomenalni 24-godišnji quarterback Patrick Mahomes, dobitnik nagrade za najkorisnijeg igrača (MVP) lige u prošloj sezoni. Mahomes u ligaškom dijelu ove sezone nije ponovio fantastične brojke od godinu prije, ali je u dvije utakmice u doigravanju, pobjedama protiv Houston Texansa (51-31) i Tennessee Titansa (35-24), ostvario osam bacanja za polaganje te postigao jedno polaganje probijanjem. Glavne Mahomesove mete su odlični "tight end" Travis Kelce, koji je u dvoboju protiv Texansa u kojemu su Chiefsi nadoknadili zaostatak od 0-24 na putu prema pobjedi 51-31 postigao tri touchdowna te brzonogi vanjski hvatači Tyreek Hill i Sammy Watkins.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uživamo igrati zajedno. Zabavljamo se na terenu, ali volimo provoditi vrijeme zajedno i izvan njega. Ako ćemo zadržati takav mentalitet, to će nam pomoći da i u nedjelju odigramo odličnu utakmicu. Tome u prilog ide i činjenica kako nemamo problema s ozljedama", tajnu uspjeha svoje momčadi objasnio je Mahomes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliku ulogu u uspjesima Chiefsa ima i iskusni 61-godišnji glavni trener Andy Reid koji slovi za jednog od najinventivnijih ofenzivnih stručnjaka u ovom sportu. Za Reida je ovo 21. sezona u ulozi glavnog trenera neke NFL momčadi, prvih 14 je proveo u Philadelphia Eaglesima, dok je od 2013. prvi čovjek struke Chiefsa. U toj 21 sezoni samo šest puta nije izborio doigravanje, a sa 28 utakmica u posezoni on je trener s najviše vođenih dvoboja bez da je osvojio naslov. I prošle i ove sezone ostvario je omjer pobjeda i poraza 12-4 u ligaškom dijelu sezone, no lani je izgubio finale Američke konferencije od New England Patriotsa sa 31-34, dok je ove godine ipak stigao do završnog dvoboja i nove prilike za osvajanje konačne nagrade.

"Lani nas je 10 centimetara dijelilo od nastupa u Super Bowlu. Mislim da je to motiviralo igrače na dodatne napore tijekom priprema i zato smo bili spremni napraviti korak dalje", izjavio je Reid koji je dosada jednom već vodio momčad u "Super Bowlu", prije 15 godina kada je s Eaglesima izgubio od Patriotsa sa 21-24.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NBA ZVIJEZDA OTKRILA MRAČNU BRYANTOVU STRANU; Ušao je u svlačionicu i rekao: /

'Sad ćete naučiti igrati s Kobejem j**enim Bryantom'

Image
NBA ZVIJEZDA OTKRILA MRAČNU BRYANTOVU STRANU; Ušao je u svlačionicu i rekao: /

'Sad ćete naučiti igrati s Kobejem j**enim Bryantom'

Shakira i J.Lo na poluvremenu Bryantu u čast

S godinama Super Bowl je postao i društveni događaj, a oni koji nisu toliko zainteresirani za samu utakmicu posebnu pozornost pridaju glazbenom programu u poluvremenu, a nastup u tom "Half Time Showu" postalo je i pitanje prestiža među najvećim svjetskim glazbenim zvijezdama.

Ovogodišnji "Half Time Show" bit će obilježen latino ritmovima jer će zajedno nastupiti kolumbijska i američka pop zvijezda Shakira i Jennifer Lopez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obje su pjevačice uoči svog nastupa najavile kako će iskoristiti priliku da u nedjelju pošalju poruku o tome koliko je život krhak na što ih je ponukala nedavna pogibija jednog od najboljih košarkaša svih vremena Kobea Bryanta koji je stradao u padu helikoptera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Život je tako krhak i zato bismo se svi trebali truditi da svaki trenutak živim što intenzivnije možemo. Mi ćemo u našem nastupu slaviti život i raznolikost prisutnu u ovoj zemlji", izjavila je Shakira, a slično razmišlja i Lopez:

"Kobeova smrt nas je sve pogodila jer nas je ponovno podsjetila koliko je život krhak i kako bismo trebali poštovati svaki njegov trenutak".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da čitav glazbeni doživljaj na ovogodišnjem Super Bowlu bude protkan latino ritmovima potrudit će se i Demi Lovato koja će izvesti američku himnu prije početka susreta.

Kandidati masno platili reklame

Već tradicionalno, Super Bowl je najgledaniji program u SAD-u, najzanimljivije trenutke utakmica preko malih ekrana prati i više od 100 milijuna Amerikanaca, pa je logično da se upravo tijekom prijenosa Super Bowla premijerno prikazuju nove reklame za svakojake proizvode, a ovogodišnji će biti poseban po tome što su vrlo skupi reklamni prostor zakupila i dvojica predsjedničkih kandidata, aktualni predsjednik Donald Trump te njegov mogući suparnik iz redova Demokrata Michael Bloomberg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema navodima televizijske kompanije Fox, koja ima prava za prijenos ovogodišnjeg Super Bowla u SAD-u, za 30-sekundi spot tijekom utakmice trebalo je izdvojiti 5.6 milijuna dolara, a milijarder Bloomberg odlučio je kupiti 60 sekundi oglasnog prostora. Najavljeno je kako će se u svojim spotovima Bloomberg usredotočiti kako bi prenio poruku o opasnostima koje sa sobom nosi nošenje vatrenog oružja.

U Bloombergovom spotu pojavit će se i Calandrian Simpson Kemp, čiji je sin George poginuo 2013. godine u dobi od 20 godina, sa sljedećom porukom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svakodnevno gubimo ljudske živote. To je nacionalna kriza. Znam kako se Mike ne boji oružanog lobija".

Samo dan nakon Super Bowla u Iowi će se održati prvi predizbori Demokratske stranke za predsjedničku nominaciju u koju ulazi 12 aspiranata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljeno je kako je i aktualni predsjednik Donald Trump za potrebe svoje kampanje također zakupio 60 sekundi oglasnog prostora tijekom Super Bowla.

Iz Foxa su ipak odlučili izolirati Bloombergove i Trumpove spotove od ostalih oglašivača kako bi ih zaštitili od političkih sukoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnji predsjednički izbori u SAD-u održat će se 3. studenoga.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo