SREDILI I TALIJANE: / Hrvatski vaterpolisti dva koraka do Rija

Image
Foto: AFP
26.6.2015.
20:50
AFP
VOYO logo

Izabranici Ivice Tucka odigrali su sjajnu utakmicu protiv Talijana, koju su trebali dobiti i u regularnom dijelu, a na kraju su o pobjedniku odlučivali peterci. Olimpijski pobjednici odigrali su vrhunsku obranu u trećoj četvrtini koju su dobili s 3:0, a Talijane ostavili bez zgoditka čak 11 minuta.

U zadnjoj četvrtini Antonio Petković je promašio peterac kod našeg vodstva 8:6, a Talijani su u samoj završnici nadoknadili i naše vodstvo od 10:8 pogocima Di Fulvija i Luonga dvadeset sekundi prije kraja, uz obilatu pomoć sudaca koji su Barakudama ukupno dosudili čak 17 isključenja. Fran Paškvalin je u zadnjoj sekundi pogodio vratnicu umjesto mreže i morali su se izvoditi peterci iz kojih su za Hrvatsku pogodili Joković, Petković, Šetka i Vukičević, dok je najbolji igrač utakmice, vratar Josip Pavić, obranio šut Di Fulviju, a udarac Galla zaustavila je vratnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Rudić u polufinalu

U redovima Hrvatske Sandro Sukno je bio prvi strijelac s tri pogotka, Andro Bušlje i Luka Lončar su postigli po dva, a Paulo Obradović, Anđelo Šetka i Maro Joković po jedan. Talijane su predvodili Francesco di Fulvio s tri i Stefano Luongo s dva pogotka.

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv SAD-a koji je s 8:7 iznenadio svjetske prvake Mađare, dok je Brazil hrvatskog stručnjaka Ratka Rudića s 9:8 slavio protiv Australije. U zadnjoj utakmici četvrtfinala kasnije igraju Srbija i Kina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvajač Svjetske lige ima izravan plasman na OI u Riju, a Hrvatska je bila pobjednikom ovog natjecanja 2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo