ČESTITKE! / Španjolci su novi svjetski prvaci u vaterpolu! Nakon penala su osigurali zlato i osvetili se Talijanima za finale od prije tri godine

Image

Ova utakmica je zapravo bila ponovljena utakmica iz finala iz 2019. godine kada je Italija s 10:5 bila bolja od Španjolaca

3.7.2022.
21:36
VOYO logo

Španjolski vaterpolisti osvojili su Svjetsko prvenstvo u Budimpešti nakon što su pobijedili Talijane. Nakon regularnog dijela bilo je 9:9 na semaforu i odluka o prvaku riješena je nakon penala kada je rezultat bio 14:15. Španjolska je na kraju slavila 15-14 (3-3, 3-0, 2-3, 1-3; 6-5).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od početka je Španjolska bila u prednosti, ali startni zaostatak 1-3 uspjeli su Talijani anulirati i izjednačiti na 3-3 krajem prve dionice. Potom je krenuo veliki niz Španjolaca koji su poveli 7-3 i sve do sredine posljednje četvrtine su održavali prednost od dva do tri pogotka.

No, Talijani su, malo po malo, brisali zaostatak, a dvije minute prije kraja Presciutti je dalekometnim udarcem izjednačio na 9-9, kako je i završio osnovni dio igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovljeno finale iz 2019.

U izvođenju peteraca obje su reprezentacije bile sigurne, osim po jednog promašaja, a sve je zaključeno tako što je španjolski vratar Lorrio obranio udarac Canelli.

Ova utakmica je zapravo bila ponovljena utakmica iz finala iz 2019. godine kada je Italija s 10:5 bila bolja od Španjolaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, u ovoj utakmici postavili su novi rekord u broju postignutih golova. Do sada je taj rekord držala Srbija, i to još iz 2009. godine kada je igrala protiv Španjolske i tada je završilo 14:13 nakon penala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Italija je time ostala na četiri naslova svjetskih prvaka, dok je Španjolska osvojila svoj treći naslov u povijesti. Zlatni su Španjolci prije ovog prvenstva bili 1998. i 2001. godine.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo