ŠOK ZA LIJEPU AMERIKANKU: / 'Ovo mi je jedna od najtežih odluka u karijeri'

Image
Foto: AFP, DOUG PENSINGER

Vodeća skijašica ukupnog poretka Svjetskog kupa Lindsey Vonn objavila je u utorak da zbog ozljede desnog koljena završava sezonu. Time je otvorila put do Velikog globusa Švicarski Lari Gut.

2.3.2016.
14:57
AFP, DOUG PENSINGER
VOYO logo

Vonn je nakon teškog subotnjeg pada u super G-u u Andori helikopterom prevezena u bolnicu, ali već sljedeći dan se vratila na stazu i osvojila prvo mjesto u kombinacijskom super G-u. Na kraju je zauzela 13. mjesto, ali je profitirala i padom Lare Gut u slalomu, povećavši vodstvo u ukupnom poretku (1235-1207). Švicarka ju je nakon toga žestoko kritizirala, optuživši je da je odglumila ozljedu, ali čini se da su problemi za Amerikanku ozbiljniji nego što je i sama mislila.

Image
POSVAĐALE SE NAJBOLJE SKIJAŠICE SVIJETA: /

Lara se jako naljutila na lijepu Lindsey

Image
POSVAĐALE SE NAJBOLJE SKIJAŠICE SVIJETA: /

Lara se jako naljutila na lijepu Lindsey

Fraktura tibije

"Danas sam morala donijeti tešku odluku o završetku sezone zbog ozljede koju sam zadobila prošle subote. S obzirom da vodim u ukupnom poretku, ovo mi je jedna od najtežih odluka u karijeri. Iako tradicionalni rendgen nije pokazao tešku ozljedu, detaljne su pretrage potvrdile da se radi o frakturi tibije", napisala je četverostruka osvajačica Velikog globusa na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako će joj novi Veliki globus po svemu sudeći pobjeći, Vonn je ove sezone srušila nove rekorde. Osmim malim globusom u spustu preskočila je legendarnu Austrijanku Annemarie Moser-Pröll. Također, bio joj je to ukupno 20. globus u Svjetskom kupu (četiri za ukupnu pobjedu, osam u spustu, pet u super G-u, tri u kombinaciji), čime je na prvom mjestu vječne ljestvice nadmašila velikog Šveđanina Ingemara Stenmarka. Sa 76 pobjeda u Svjetskom kupu rekorderka je među skijašicama, a još joj deset slavlja nedostaje da dostigne i Stenmarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo