NEVOLJA ZA BARAKUDE / Snažan udarac za Hrvatsku uoči Eura u Splitu. Jedan od najvažnijih igrača otpao zbog zdravstvenih problema

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Iz zdravstvenih razloga neće biti u mogućnosti konkurirati, niti onda jasno nastupati na Europskom prvenstvu u Splitu

24.7.2022.
20:03
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Loša vijest iz tabora hrvatske seniorske reprezentacije koja se trenutačno priprema u Kranju, u Sloveniji gdje provode bazični dio treninga. Naime, Ante Vukičević, standardni član Barakuda posljednjih 5 godina, od naslova svjetskog prvaka u Budimpešti 2017. iz zdravstvenih razloga neće biti u mogućnosti konkurirati, niti onda jasno nastupati na Europskom prvenstvu u Splitu (27. kolovoza – 10. rujna). Potvrdio je to sam izbornik Ivica Tucak.

"Nažalost, vijesti nisu dobre što se tiče Ante i reprezentacije. Liječnik u Francuskoj je preporučio Anti mirovanje sljedeća 2-3 tjedna, pa potom dodatne pretrage. Naša se liječnička služba na čelu s dr. Pivalicom također dakako posvetila Anti Vukičeviću, te i dalje stoji naša želja da dodatne sve pretrage obavi i u Hrvatskoj. No neovisno tomu, ono što jest sigurno da je nažalost Ante otpao za nastup na Europskom prvenstvu u Splitu", za HVS je iz Slovenije poručio izbornik Tucak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne trebam ni pojašnjavati koliko nam to stvara dodatnih problema i koliki je to udarac. Riječ je o igraču koji je sastavni, neizostavan dio ove reprezentacije od 2017. Nakon svih prijašnjih odlazaka starijih, iskusnih igrača nakon Olimpijskih igara u Tokiju, ovo je doista udarac koji nam dodatno komplicira stanje", rekao je izbornik Tucak.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Pozlilo mu je u Mađarskoj

Podsjetimo, Anti Vukičeviću je tijekom odmora nakon Svjetskog prvenstva u Mađarskoj, pozlilo za boravka u Marseilleu. Bio je nakratko izgubio svijest, što je bio signal za nužnost detaljnih liječničkih pretraga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žalimo zbog Antinog izostanka i nemogućnosti kandidiranja za sastav Barakuda u Spaladium Areni, a našem reprezentativcu Anti Vukičeviću želimo od srca što brži i potpuni oporavak, te povratak pod hrvatski stijeg i kapicu hrvatske reprezentacije.

Što se tiče priprema reprezentativaca u Kranju, one se nastavljaju normalno i sukladno onom kako je to zacrtao stručni stožer. Ujedno, momčad je dodatno kompletirana dolaskom vratara Marka Bijača koji je od izbornika dobio samo koji dan odmora više nakon Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo