SKANDAL: / Zbog velikog sukoba najbolji slalomaš odbija nastupiti i ide na sud! 'To je diskriminacija'

Image
Foto: Screenshot: Aftenposten

Najbolji slalomaš svijeta Henrik Kristoffersen neće nastupiti na slalomu u Leviju ovog vikenda zbog sukoba s Norveškim skijaškim savezom oko sponzorskih obaveza.

8.11.2016.
17:53
Screenshot: Aftenposten
VOYO logo

Norveški Aftenposten izvještava kako mu Savez ne dopušta da nosi kacigu u bojama svog sponzora već traže da nosi boje poput ostalih članova reprezentacije. On je to odbio i došlo je do problema koji je odjeknuo Norveškom jer se radi o iznimno popularnom sportu u toj zemlji i popularnom sportašu. U kojeg čitava nacija i ove sezone polaže velike nade. Slučaj je odjeknuo i skijaškim svijetom jer svi žele Kristoffersena vidjeti na startu u Leviju.

CARSTVO SNIJEGA I LEDA’: Ivica Kostelić objavom na Faceu oduševio tusuće fanova

'Trebalo bi mi biti dopušteno da radim ono što želim'

"Diglo se toliko buke oko ovog slučaja. Trebalo bi mi biti dopušteno da radim ono što želim, a bez da Savez utječe na mene. Nisam osoba koja gleda samo u smjeru novca, ali u ovom slučaju se osjećam usamljeno", požalio se Kristoffersen domaćim medijima. Norvežanin će tako propustiti prvi slalom sezone. Prošlogodišnji osvajač Malog kristalnog globusa u slalomu još je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Aksel Lund Svindal je imao sličan problem

"To je moja odluka, ali je to i najbolja odluka zbog atmosfere u reprezentaciji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kristoffersen je slučaj poslao na sud, a uvjeren je kako će biti odlučeno u njegovu korist jer je sličan problem ranije riješio njegov poznatiji sunarodnjak Aksel Lund Svindal.

"To je diskriminacija", poručuje Kristoffersenov otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo