Sjajne vijesti za Ivicu Kostelića!

Loše vrijeme s četvrtka na petak, kao i tijekom jutra u petak, uvjetovalo je otkazivanje utrke Svjetskog kupa skijaša u austrijskom Kitzbühelu.

20.1.2012.
8:40
VOYO logo

Trebao se u petak voziti superveleslalom, no tijekom noći je padala jaka kiša, a u jutarnjim satima i susnježica, što je ukupno dovelo do otkazivanja utrke. Ako se vremenske prilike budu popravile onda će u subotu, s početkom u 11.30 sati, najbolji skijaši na istom mjestu voziti utrku spusta.

Inače, Ivica Kostelić posljednji je put pao 29. siječnja 2010. u Kranjskoj Gori, prije Olimpijskih igara u Vancouveru. No, tada se to dogodilo u veleslalomu pa se incident (također nakon zapinjanja za kolac) dogodio pri manjoj brzini. Ovaj put je sve izgledalo opasnije, a i duži je bio put do zaštitne mreže. Srećom, sve je završilo samo ozljedom desnog gležnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Put Kitzbühela krenula je i liječnica skijaške reprezentacije dr. Nataša Desnica. Fizioterapeut Zoran Pršo najavio je da će Ivicu gležanj boljeti.

Nakon pada u srijedu, može se očekivati da će Ivica u brzim disciplinama ipak malo zakočiti, podsvjesno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ivica je psihički jak, nije strašljivac, pa će mu, kada utrka počne, adrenalin izbrisati svaki mogući strah i bol. Po mome mišljenju, njegov nastup nije upitan", kaže Pršo.

Inače, u Kitzbühelu se trebao održati treći službeni trening spusta, no otkazan je zbog kiše i snijega, pa su Kostelić i Natko Zrnčić Dim imali slobodan dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo