SIN MICHAELA SCHUMACHERA MOGAO BI USKORO POSTATI DIO F1: / Red Bull opasno zagrizao, žele ga u svojoj momčadi

Image
Foto: AFP

Sin legendarnog vozača jako je blizu da se okuša u Formuli 1

13.9.2018.
23:20
AFP
VOYO logo

Prema najnovijim izvještajima, Toro Rosso razmatra mogućnost dovođenja Micka Schumachera u svoje redove kao zamjenu za Pierra Gaslyja koji krajem sezone odlazi u Red Bull, piše Gp1.hr.

Helmut Marko je nedavno izjavio da ima pripremljenu listu od desetak potencijalnih vozača koji bi mogli zamijeniti mladog Francuza u redovima momčadi iz Faenze. Također, postoji mogućnost da će oba mjesta biti slobodna za sljedeću sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mora ući među tri da osigura licencu

Naime, Brendon Hartley za sada ne impresionira svojim vožnjama, te mu je i sam Marko poručio da mora značajno poboljšati svoje izvedbe ako želi zadržati mjesto u F1. Esteban Ocon koji će vjerojatno izgubiti svoje mjesto u Force Indiji, te Stoffel Vandoorne kojemu se to već dogodilo u McLarenu, dvojica su aktualnih vozača koji se nalaze na toj listi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schumacher se mora plasirati među tri najbolja vozača u konačnom poretku kako bi osigurao super licencu za F1, što se čini vrlo izvjesnim. Dan Ticktum je trenutno vodeći u prvenstvu, ali Schumacher je smanjio zaostatak na svega tri boda.

Iako se F2 čini kao sljedeći logičan korak za Schumachera, izvori govore o jasnoj Red Bullovoj namjeri potpisivanja ugovora s Nijemcem najkasnije do 2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo