[VIDEO] PERKOVIĆ I SRBIĆ NAJBOLJI HRVATSKI SPORTAŠI: /  Kraljica diska i kralj preče trijumfirali u najuglednijem izboru

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Momčad godine je hrvatska vaterpolska reprezentacija, a ženska ekipa godine je reprezentacija u samostrelu.

26.12.2017.
13:12
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Atletičarka Sandra Perković i gimnastičar Tin Srbić najbolji su hrvatski sportaši u 66. izboru Sportskih novosti u kojem je ove godine glasovalo 356 novinara. Momčad godine je hrvatska vaterpolska reprezentacija, a ženska ekipa godine je reprezentacija u samostrelu.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

SPORTSKA KREMA NA JEDNOM MJESTU: Pogledajte kako je izgledala tradicionalna dodjela nagrada najboljima u Hrvatskoj

Image

SPORTSKA KREMA NA JEDNOM MJESTU: Pogledajte kako je izgledala tradicionalna dodjela nagrada najboljima u Hrvatskoj

U kategoriji 'sportašica godine' bilo je najmanje neizvjesnosti, Perković je dobila čak 335 glasova i šesti put osvojila ovu nagradu. Sandra je u godini na izmaku po drugi put u karijeri postala svjetska prvakinja u bacanju diska, a šesti put zaredom je osvojila i Dijamantnu ligu. Osim toga, na mitingu u švicarskoj Bellinzoni je bacila disk 71.41 metar i postavila novi hrvatski rekord te najbolji rezultat u svijetu u posljednjih 25 godina.

Tijesna borba među ekipama

Gimnastičar Tin Srbić po prvi je puta proglašen za sportaša Hrvatske i to zahvaljujući naslovu svjetskog prvaka na preči, osvojenom u Montrealu. Srbić je u kvalifikacijama bio ukupno treći, a u svom premijernom nastupu na SP-u 21-godišnji Zagrepčanin je došao do nevjerojatnog uspjeha. Nakon što je u kvalifikacijama odradio vježbu za ocjenu 14.366, a u finalu je bio još bolji i s ocjenom 14.433 uvjerljivo osvojio zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikakvih neizvjesnosti nije bilo u izboru momčadi godine. Hrvatski su vaterpolisti osvojili zlato na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, svladavši u finalu domaćina Mađarsku s 8-6. Bio je to, nakon Melbournea 2007., drugi naslov svjetskih prvaka te šesta uzastopna medalja naših vaterpolista na svjetskim prvenstvima. Izabranici Ivice Tucka su prvenstvo okončali sa svih šest pobjeda – u skupini su pobijedili SAD, Rusiju i Japan, u četvrtfinalu Italiju, u polufinalu olimpijske prvake Srbe te naposljetku Mađare. U izboru za momčad godine vaterpolisti su dobili 312 glasova, ostavivši iza sebe NK Rijeku (30 glasova).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska reprezentacija u samostrelu, u sastavu Nikolina Krivanek, Valentina Pereglin i Sanja Komar, osvojila je zlato na Svjetskom prvenstvu u Osijeku. Treći su put samostreličarke proglašene ekipom godine u izboru Sportskih novosti, ove su godine dobile 136 glasova, samo 17 više od RK Lokomotive.

Levačić autorica pothvata godine

Posebnu nagradu za pothvat godine dobila je daljinska plivačica Dina Levačić koja je ušla u izabrani klub od 165 plivača s 'trostrukom krunom'. U samo 90 dana preplivala je tri maratona, odnosno ukupno 114 kilometara. Levačić je preplivala 46 kilometara ispod 20 mostova Manhattana, nastavila dionicom od 34 kilometra od otoka Cataline do Los Angelesa te naposljetku preplivala i La Manche, također u duljini od 34 kilometra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagradu za potez godine dobio je vaterpolist Anđelo Šetka koji je organizirao putovanje na more djeci iz Vukovara. Na ideju je došao kad je s reprezentacijom gostovao u Vukovaru te sa suigračima slušao kako djeca pričaju da im nedostaje osmijeha, druženja na moru… Šetka ih je saslušao, obećao im pomoći te u konačnici to i ispunio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagradu za fair-play dobio je trener zagrebačkog nogometnog prvoligaša Ivanje Reke Dario Lujić. U ovosezonskom dvoboju između Sloge i Ivanje Reke sudac je na opće iznenađenje priznao pogodak gositma iako lopta uopće nije ušla u mrežzu. Igrači Sloge su se žalili, ali sudac nije promijenio svoju odluku. Tada je na scenu stupio Lujić i naredio svojim igračima da zabiju autogol kako bi popravili štetu koju je napravio sudac. Tako je i bilo i Sloga je na kraju pobijedila s 3-2.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo