Putin ce biti sretan: Rusija prekinula veliki niz poraza

Derbi 2. kola skupine B Svjetskog hokejaskog prvenstva u Minsku odigrali su Finska i Rusija. Slavila je Rusija 4-2 i tako ostavila Fince bez boda na natjecanju.

12.5.2014.
9:00
VOYO logo

Rusi su pobjedom prekinuli negativan niz od sest uzastopnih poraza protiv Finske, ukljucujuci i onaj posljednji u cetvrtfinalu olimpijskog turnira u Sociju (1:3).

Sergej Kalinin upisao je gol i asistenciju za rusku reprezentaciju, dok se drugu uzastopnu utakmicu medu strijelce upisao i slavni Aleksandr Oveckin. Rusi predvode ljestvicu skupine B s maksimalnih sest bodova, isto koliko imaju i drugoplasirani Amerikanci, ali uz nesto slabiju gol-razliku. Ruskog predsjednika Vladimira Putina ovaj je rezultat sigurno obradovao, jer Rusi su grubo kiksali na ZOI u Sociju, i to pred ocima Putina koji je ocekivao kako ce doci do zlata...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U preostale dvije danas odigrane utakmice domacini Bjelorusi savladali su Kazahstance 4:1 i tako upisali prvu pobjedu na turniru noseni podrskom 13.734 gledatelja, dok su Nijemci slavili 3:2 pobjedu protiv Latvije.

U skupini A Svedskoj je nakon raspucavanja penala pripao derbi protiv Ceske sa 4:3 golom Joakima Lindstroma i probili se ispred Kanadana na ljestvici. Na vrhu skupine nalaze se Norvezani koji su drugu pobjedu na natjecanju ostvarili protiv Danske sa 4:3. Cesi su protiv Svedana imali vodstvo 3:1, ali su se Svedani uspjeli vratiti golovima Oscara Mollera i Lindstroma. Moller je susret zavrsio s dva postignuta gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo