PREZIME SCHUMACHER OPET ĆE ŽARITI I PALITI FORMULOM 1: / Iznenadit će vas za koga će voziti sin legendarnog Michaela

Image
Foto: Profimedia

Mick će biti već treći član obitelji Schumacher koji će se natjecati u F1

2.12.2020.
11:12
Profimedia
VOYO logo

Sin sedmerostrukog prvaka Formule 1, Michaela Schumachera, Mick Schumacher, od sljedeće će sezone voziti u elitnom rangu formule, a potpisao je za američku momčad Haas.

Perspektivni Mick, kojemu je tek 21 godina, potpisao je višegodišnji ugovor i bit će dio momčadi Haasa zajedno s Rusom Nikitom Mazepinom, dok se ekipa rastala od Magnussena i Grosjeana. Mladi Schumacher do sada se natjecao u Formuli 2 i to u Ferrarijevoj akademiji, a ovime mu je ukazano veliko povjerenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam riječi. Hvala Haasu na povjerenju, hvala Ferrariju na ukazanoj prilici. Hvala i mojim roditeljima kojima sve dugujem. Uvijek sam vjerovao da će mi se ostvariti san i da ću voziti Formulu 1. Dat ću sve od sebe, kao i uvijek", rekao je Schumacherov sin.

Image
Foto: Profimedia

CHUMACHER Mick (ger), Alfa Romeo Racing ORLEN C39, portrait during the Formula 1 Aramco Grosser Preis Der Eifel 2020, Eifel Grand Prix, from October Credit: LM/DPPI/Xavi Bonilla,Image: 562785936, License: Royalty-free, Restrictions: Contributor country restriction: Worldwide, Worldwide. Contributor usage restriction: Advertising and promotion, Consumer goods. Contributor media restriction: {257DFD13-C119-4858-BEF2-EA0B6A014D7F}, {257DFD13-C119-4858-BEF2-EA0B6A014D7F}., Model Release: no

Imat će težak posao

Mick je ove sezone bio najbolji vozač u F2 s 14 bodova više od Britanca Caluma Ilotta i 43 više od Mazepina, svojeg novog momčadskog kolege, dok je prije toga osvojio Formula 3 Europsko prvenstvo. Da će Mick imati lak posao, to sigurno neće jer Haas, inače Ferrarijev patrner, ove sezone osvojio je samo tri boda i predzadnja su momčad prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, Mick će biti već treći član obitelji Schumacher koji će se natjecati u F1. Michael je uzeo sedam naslova prvaka i drugi je najtrofejniji vozač svih vremena, nakon Lewisa Hamiltona, a njegov stric Ralf Schumacher vozio je 180 utrka i natjecao se od 1997. do 2007. godine.

Mladi Mick ima podršku svog oca, koji kako je nedavno rekao bivši šef Ferrarija, Jean Todt, prati sve njegove utrke iz kreveta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da Michael iz kreveta gleda Mickove utrke. Što se njegova zdravstvenog stanja tiče, tu ću biti rezerviran. Vidim ga jednom ili dvaput mjesečno i mogu samo reći da se i dalje bori", otkrio je Todt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo