Potvrđeno: Zna se kad se vraća Ivica Kostelić!

Ivica Kostelić u četvrtak je odradio zadnji trening na Sljemenu te otputovao u autsrijski Innerkrems gdje će se spremiti za dramatični rasplet sezone kakav u skijanju već dugo nismo vidjeli.

1.3.2012.
14:58
VOYO logo

"Ivica Kostelić će sljedećih dana najprije nastaviti sa slobodnim skijanjem a potom skijati kroz kratke kolce ili tzv. 'stubbye', a nakon toga ukoliko bude sve u redu s koljenom započeti s treningom kroz normalne kolce. Ovisno o napretku treninga i zdravstvenog stanja koljena, odluka o nastupima u Kranjskoj gori biti će donesena sredinom drugog tjedna", stoji u priopćenju Hrvatskog skijaškog saveza.

Međutim, više o pravom stanju stvari otkrio nam je glasnogovornik reprezentacije Nenad Eror.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve ide prema planu i programu kako je išlo i prije dvije godine. Ništa brže se ne želi opterećivati koljeno ni raditi. Ivica je prije dvije godine imao identičnu operaciju koljena 10. prosinca, a vratio se 6. siječnja na Sljemenu. A sad je operiran 13. veljače, a vraća se 10. ožujka u Kranjskoj Gori i to vam mogu potvrditi, sigurno se vraća u Kranjskoj Gori. On će i u Innerkremsu trenirati malo intenzivnije, pojačavat će treninge skijanja", izjavio je Eror za Sportski.net.

Je li Ivica gledao utrke zadnjih dana, zbraja li i on bodove?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, on je i sam rekao da obično ne gleda utrke kad ih ne vozi. Baš sam u subotu bio s njim u Daruvarskim toplicama i nije gledao utrku nego je radio terapiju. Pokušava što manje o tome razmišljati i vrlo je skoncentriran na rehabilitaciju. Dodao je samo da ne radi nikakve kalkulacije, što će biti i kako će biti. Rekao je samo da će vidjet kako će se razviti vikend u Kvitfjellu i prema tome će se postaviti".

Završetak sezone gotovo nikad nije bio napetiji, ovo je borba za svaki bod. Vi u taboru sigurno umjesto njega zbrajate i razmišljate kako bi se sve moglo odviti. Kakve su vaše prognoze?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa to je još uvijek nemoguće reći. Kad završi ovaj vikend u Kvitfjellu gdje su još tri brze utrke onda ćemo znati više. Još se i Didier Cuche može uključiti u utrku u ukupnom poretku. Beat Feuz je nešto ozlijeđen, ima problem s koljenom, ali nitko ne zna se kako će vozi u petak na utrci superveleslaloma".

Jasno je samo da je Marcel Hirscher sada najveći favorit za osvajanje Velikog globusa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I da i ne! Sve zavisi kako će se razviti ove tri trke koje nose tristo bodova, zamislite da ih Cuche sve osvoji".

Ali nakon Kvitfjella će tehničari ipak biti u prednosti, preostaju četiri tehničke discipline i dvije brze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Je, ali je pitanje kako će se prije rasporedit bodovi. S druge strane, Hirscher u veleslalomu može biti dobar, ali isto tako kad se vrati Ivica možda će biti pod pritiskom, moguće su greške. Sve kalkulacije su i dalje više na bazi nekih prognoza", zaključio je Eror. U četvrtak je na drugom treningu spusta u Kvitfjellu naš natjecatelj Natko Zrnčić-Dim završio na 39. mjestu s zaostatkom od 3.08 sekunde za vodećim na treningu Kjetilom Jansrudom (NOR).

U petak je na rasporedu utrka superveleslaloma (nadoknada otkazane utrke iz Garmisch-Partenkirchena ) s početkom u 11.00. 1. Hirscher (Aut) 1135 2. Kostelić (Hrv) 1043 3. Feuz (Švi) 1040 4. Cuche (Švi) 837 5. Svindal (Nor) 814

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo