KAKVE SCENE / Policijska potjera koju je pratilo 95 milijuna ljudi u drugi plan bacila dva velika sportska događaja

Image
Foto: Profimedia

Procjenjuje se da je u SAD-u potjeru gledalo 95 milijuna ljudi

11.4.2024.
18:28
Profimedia
VOYO logo

O.J. Simpson umro je nakon borbe s karcinomom, objavila je u četvrtak njegova obitelj na X-u.

Image
SUDILI MU ZA UBOJSTVO /

U dobi od 76 godina preminuo je O. J. Simpson: Podlegao je borbi s rakom

Image
SUDILI MU ZA UBOJSTVO /

U dobi od 76 godina preminuo je O. J. Simpson: Podlegao je borbi s rakom

Riječ je o bivšoj zvijezdi američkog nogometa kojoj se 1995. sudilo za ubojstvo bivše supruge Nicole Brown Simpson i njezinog prijatelja Rona Goldmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihova beživotna tijela pronađena su 12. listopada ispred stana u Brentwoodu u okolici Los Angelesa. Iako nož kojim su ubijeni nije pronađen, policija je u nekoliko dana pronašla dokaze koji su Simpsona pretvorili u glavnog osumnjičenog, a 17. listopada policija ga je optužila za dva ubojstva.

Imao je vremena do 11 sati da se preda, što on nije učinio. U međuvremenu je nestao iz kuće, a u sobi je ostavio tri oproštajna pisma: djeci, majci i javnosti. Njih je u 17 sati pred novinarima pročitao Robert Kardashian. U njima je Simpson istaknuo kako nema veze s ubojstvom suprugom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedugo nakon konferencije policija je na cesti I-5 otkrila bijeli Ford Bronco koji je vozio njegov prijatelj Al Cowlings.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cowlings je tada nazvao policiju otkrivši im da je Simpson s njim u automobilu, te da mu je uperio pištolj u glavu. Vozili su se sljedećih sat i pol, a sve je završilo tako da su se dovezli u Simpsonovu kuću gdje se predao policiji.

Dva velika sportska događaja u sjeni

U trenutku bijega igrala su dva svjetski jako praćena događaja, peta utakmica finala NBA lige između Houston Rocketsa i New York Knicksa, kao i prva utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva kojem je SAD bio domaćin, a u Chicagu su igrali Njemačka i Bolivija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBC je u tom trenutku prenosio dvoboj Rocketsa i Knicksa, a kada je kreula potjera utakmica se mogla pratit tek u kutu ekrana, dok je glavni prijenos bio onaj potjere po cesti I-5.

Procjenjuje se da je u SAD-u potjeru gledalo 95 milijuna ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oslobođen u suđenju stoljeća

Suđenje Simpsonu trajalo je 133 dana, a iskaze je dalo 150 svjedoka. Nakon što je porota vijećala tri sata 3. listopada 1995. O.J. je oslobođen optužbi.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo