Ponosni Kostelići već sada imaju novi pakleni plan!

'Svjetski kup je brutalna igra, možda je ne bih ni počinjao igrati da sam znao što me čeka.

19.3.2011.
17:22
VOYO logo

Ivici Kosteliću trebalo je par trenutaka da se sabere kada je za davao svoju prvu izjavu nakon proglašenja za slalomskog i ukupnog pobjednika Svjetskog kupa.

"Teško je bilo što govoriti u ovakvim trenucima. Cijelo vrijeme naviru sjećanja iz starih dana, na dobre i loše trenutke, mjesta i prijatelje. Sve izlazi na površinu. Prvo mi je pala napamet jedna dvorana na kojoj sam prolio litre znoja, Mljet, jedno talijansko skijalište, bolnice...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pobjedničkom postolju palo je i nekoliko suza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je bilo. Sjetio sam se i onih teških, ali ipak je bilo više lijepih trenutaka".

Gips je bio sretan, ali ne pod tolikim dojmom. On je više od Ivice vjerovao u uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Paradoksalno izgleda ovaj trenutak, u kojem istovremeno ne možeš biti zadovoljan zbog posljednjeg slaloma, ali zato i postoji Svjetski kup. Ne može bilo tko dobre volje može postići rezultat, nego je to beskrajan play-off. Ako bi se remiziralo, za nas se sve dogodilo u siječnju. Prednost od tada drugi nisu mogli sustići. Svjetski kup je brutalna igra, možda je ne bih ni počinjao igrati da sam znao što me čeka", izjavio je Ante Kostelić koji je sina konačno, nakon godina koje je proveo pri vrhu, ali nikad na vrhu, doveo do slalomskog globusa.

"Prošle godine kada je završila sezona, zarekli smo se da ćemo svaki dan trenirati slalom. Nije imalo smisla pet godina biti među najboljima, a nikada prvi. Morate reći da danas to izgleda kontroverzno. U neuspješnom danu slaviš rezultate vremena kojeg si skoro zaboravio", rekao je Gips i pojasnio sljedeću ambiciju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sljedeća želja nam je postolje u spustu, onda bi ih imali u svih pet disciplina".

Ivica je izdvojio i najdraži trenutak sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pobjeda u Chamonixu mi je bio najljepši trenutak. Natko je bio drugi, a i Dalibor i Tin osvojili su bodove. Tada sam i potvrdio globus u kombinaciji", zaključio je najbolji skijaš svijeta.

SKIJAŠI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UKUPNO: IVICA KOSTELIĆ (HRV) Spust: Didier Cuche (Švi) Super-G: Didier Cuche (Švi) Veleslalom: Ted Ligety (SAD) Slalom: IVICA KOSTELIĆ (HRV) Super-kombinacija: IVICA KOSTELIĆ (HRV)

SKIJAŠICE: UKUPNO: Maria Riesch (Njem) Spust: Lindsey Vonn (SAD) Super-G: Lindsey Vonn (SAD) Veleslalom: Viktoria Rebensburg (Njem) Slalom: Marlies Schild (Aut) Super-kombinacija: Lindsey Vonn (SAD)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo