Ostvario se najgori strah Ivice Kostelića!

Nakon naporne sezone u kojoj je ostvario svoj životni san i postao najbolji skijaš svijeta, koljeno Ivice Kostelića ipak nije izdržalo.

19.4.2011.
11:25
VOYO logo

Sezona u kojoj je odvezao rekordni broj utrka i osvojio Veliki kristalni globus, te dva mala u slalomu i kombinaciji ipak je uzela svoj danak. Iako obitelj Kostelić u ovo proljetno vrijeme odrađuje ležerne proljetne treninge, slabijeg, opuštajućeg intenziteta, Ivica Kostelić osjeća bol, ponajprije kod fleksije koljena, zbog koje je morao napustiti austrijski ledenjak Mölltaler.

Ivica se sa snijega povukao već dan nakon dolaska, a problem su u svoje ruke preuzela trojica liječnika – ortoped Miroslav Hašpl, radiolog Igor Borić te ugledni švicarski kirurg Niklaus Friedrich iz klinike Bruderholz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključak je bio isti – Ivica mora na devetu operaciju koljena! 32-godišnjem skijašu je predložen artroskopski zahvat kako bi se uklonila mala koštana izraslina unutar zglobne čahure koja se zna pojaviti zbog prenaprezanja u osjetljivim koljenima, piše Večernji list u svom tiskanom izdanju.

Ivica bi i s tim problemom mogao normalno funkcionirati, navodno čak i trenirati, ali liječnici i stručni stožer odlučili su da nema smisla pogoršavati stanje u trenutku kad je najvažnije osigurati najbolje moguće uvjete za sljedeću sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, sada se potvrdilo ono što nam je Ivica rekao u intervjuu prije mjesec dana.

"Vrhunsko skijanje nije dobro za zdravlje! Najnovije analize su pokazale da se u jednoj sezoni 35 posto skijaša ozlijedi. Ne znam kako je u drugim sportovima, ali sumnjam da je veći od ovog postotka. Što se tiče injekcija, ja svaka dva, tri mjeseca odlazim na injekcije za hrskavicu u koljenu", izjavio je tada Kostelić u razgovoru 'Jedan na jedan' za sportski.net.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica je i tada govorio: "Samo da ne bude ozljeda, sve će biti dobro." Nadajmo se da je ovo zadnja.

specijal-201102150360004-Ivica Kostelić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201104050267006 arti-201104040806006 arti-201104060501006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo