Tragedija kakva se ne pamti: Dječak poginuo na utakmici!

Stravična se tragedija dogodila u subotu tijekom hokejaške utakmice u gradu Dunkerqueu na sjeveru Francuske. Osmogodišnji je dječak preminuo nakon što ga je u glavu pogodio pak.

3.11.2014.
10:54
VOYO logo

Nesreća se dogodila tri minute prije kraja drugoligaške utakmice između Dunkerquea i Reimsa kada je pak odletio na tribinu i pogodio iznad uha dječaka kojem francuski mediji navode samo ime Hugo. Dječak je pretrpio srčani zastoj, a premda su ga djelatnici hitne pomoći uspjeli oživjeti na mjestu nesreće, preminuo je nešto kasnije u bolnici.

Policija je otvorila istragu o tragediji, ali prema pisanju lokalnih medija, klizalište i tribine su izgrađene prema propisima. U Francuskoj se ovakva nesreća nikad dosad nije dogodila, ali u svijetu smrti od udarca pakom nisu nepoznanica. Hokejaški pak teži oko 170 grama i može letjeti brzinom od 180 kilometara na sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško nam je. U ovom se gradu svi međusobno poznajemo, svi su znali dječaka", izjavio je gradonačelnik Dunkerquea Patrice Vergriete.

Tijekom nedjelje se nekoliko stotina ljudi okupilo ispred dvorane, te paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća odalo počast preminulom Hugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo