OI SE BLIŽE, A DOPINŠKI SKANDALI SE NIŽU: / Svjetski doprvak se putem TV-a kunio u svoju nevinost

Image
Foto: AFP, ADRIAN DENNIS

Egipćanin Ihab Abdelrahman, svjetski doprvak u bacanju koplja, neće nastupiti na OI u Riju jer je bio pozitivan na doping-kontroli, objavio je Egipatski atletski savez.

27.7.2016.
20:27
AFP, ADRIAN DENNIS
VOYO logo

Još jedan dopinški skandal pogodio je svijet sporta uoči Olimpijski igara. Točnije, svijet bacača koplja. Naime, Abdelrahman (27), bacač koplja koji je iznenađujuće osvojio srebro na SP-u u Pekingu lani, a u travnju ove godine testiran je i sada se ustanovilo da je bio koristio sredstva za povećanje hormona testosterona.

Pao i na analizi B uzorka

A uzorak koji je analiziran 17. travnja i koji je bio pozitivan na testosteron, kumovao je privremenoj suspenziji Abdelrahmana koji se odlučio na analizu B uzorka. Egipćanin negira bilo kakvu umješanost u uzimanje dopinga kuneći se u "milijonpostotnu nevinost" i ističući kako je pojeo nešto nedozvoljeno i to slučajno. U utorak navečer u TV programu poslao je poruku poput "žrtve" i javno zamolio egipatskog ministra sporta i vladu da riješi ovu situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj Egipćanin bio je najveća egipatska nada za olimpijsku atletsku medalju jer im se ranije ozlijedio bacač kladiva Mostafa Al-Gamel, koji je bio sedmi na SP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SLAVNA RUSKA SPORTAŠICA U SUZAMA: ‘Odstranili su nas bez dokaza, naglo i grubo’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo