NOVA PREDIVNA HRVATSKA SPORTSKA PRIČA: / Stipi se konačno sve vratilo! 'Medalju sam uvijek sanjao'

Image
Foto: AFP

Fantastični Stipe Žunić osvojio je brončanu medalju u bacanju kugle na Svjetskom prvenstvu u Londonu.

7.8.2017.
1:13
AFP
VOYO logo

Naš najbolji kuglaš je s 21.46 u drugoj seriji došao na svega dva centimetra o svojeg i hrvatskog rekorda, što mu je donijelo treće mjesto iza Novozelanđanina Toma Walsha (22.03) i Amerikanca Joea Kovacsa (21.66).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Blanke Vlašić i Sandre Perković, Žunić je tek treći hrvatski atletičar s odličjem na svjetskim atletskim prvenstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stipe je za vrijeme davanje izjave kamerama HTV-a bio presretan. Na njegovom licu vidjelo se koliko mu je laknulo zbog svih silnih problema koje je imao tijekom karijere. Najviše zdravstvenih.

VELIKA SENZACIJA U LONDONU! Čudesni Stipe Žunić donio Hrvatskoj povijesnu svjetsku broncu u bacanju kugle!

"Mislim da nema spavanja", kazao je Stipe sa smiješkom na licu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo ću proslaviti s prijateljima i trenerima, a kasnije sa obitelji i ostalima", izjavio je Žunić.

Pobjednički hitac u drugoj seriji

Žunić je hitac za medalju od 21,46 metara, samo dva centimetra kraći od svojeg hrvatskog rekorda, izveo u drugoj seriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Croatia's Stipe Zunic competes in the final of the men's shot put athletics event at the 2017 IAAF World Championships at the London Stadium in London on August 6, 2017. / AFP PHOTO / Kirill KUDRYAVTSEV

"Odmah sam na početku otvorio jako i skoro bacio državni rekord. To je uvelo neku ozbiljnu atmosferu među bacače. Pokazivao sam da u svakom trenutku mogu baciti čak i 22 metra jer sam prestupio na liniji od 22", rekao je Žunić.

Stipe je prošle godine završio kao 11. na Olimpijskim igrama u Riju. Bilo je to razočaranje za njega, iako je ponosno istaknuo kako mu je "bila čast bacati među ovakvim veličinama". Znajući da je mogao i morao bolje. Sad mu se sve vratilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Došao kao kao trinaestoplasirani

"Došao sam kao trinaestoplasirani. Bilo je fantastično ući u TOP 12, medalju sam uvijek sanjao, ali očekivao sam da ću je prije osvojiti na europskom prvenstvu, a ne među ovim divovima koji imaju triput više iskustva od mene u bacanju kugle", dodao je Stipe i istaknuo je kako je imao veliku podršku iza sebe što mu je bio dodatni motiv da pokaže najbolje od sebe na bacalištu.

Pao na tlo od sreće

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je već znao da mu je medalja u džepu, Stipe je u zadnjem pokušaju nastojao bez pritiska napasti srebro, možda i zlato. A htio je i odraditi posljednji pokušaj poput pravog profesionalca, onakav kakav i je...

Image

Croatia's Stipe Zunic celebrates bronze in the final of the men's shot put athletics event at the 2017 IAAF World Championships at the London Stadium in London on August 6, 2017. / AFP PHOTO / Kirill KUDRYAVTSEV

Prijestupio je, ali nije ga to previše pogodilo. Pao je na tlo od sreće, svjestan uspjeha koji je ostvario. Konačno je ugrabio medalju. I to na velikoj pozornici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo