NOKAUTIRAO KUBANCA I OSIGURAO NOVU MEDALJU: / 'Zapamtit će me njihovi treneri za sva vremena'

Image
Foto: AFP, YURI CORTEZ

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović u utorak je u četvrtfinalnoj borbi protiv Kubanca Leiniera Pera na OI osigurao brončano odličje.

16.8.2016.
22:14
AFP, YURI CORTEZ
VOYO logo

Hrvatski superteškaš zagrebačkog BK Leonardo nokautirao je Pera i tako osigurao najmanje brončanu medalju. Hrvatski boksači i dosad su osvajali olimpijske medalje (zlatni su bili Mate Parlov i Anton Josipović, a brončani Damir Škaro), ali 24-godišnji Zagrepčanin prvi je to uspio pod hrvatskom zastavom. Sjajan je to uspjeh, ne samo za Hrgu osobno, već i za hrvatski sport općenito.

NOVA HRVATSKA MEDALJA U RIJU: Hrgović brutalno nokautirao Kubanca i osigurao broncu!

Ima neka tajna veza

"Zapamtit će me kubanski treneri za sva vremena, jer već godinama rušim sve njihove superteškaše. Ima neka tajna veza između mene i Kubanaca. Osjetio sam još krajem prve runde da Pero kondicijski posustaje. Prestao se kretati i već tad sam bio siguran da ću ga prije ili kasnije srušiti. Trebalo mi je samo nekoliko minuta da ga pogodim na pravo mjesto", rekao je Hrgović u Rio de Janeiru po povratku u Olimpijsko selo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na redu je svjetski prvak

Lenieru za utjehu ostaje činjenica da su i dvojica njegovih sunarodnjaka u dvobojima s Filipov trpjela nokaute. U posljednje dvije i pol godine hrvatski nokauter u mečevima Svjetske boksačke serije (WSB) rušio je Yosea Lardueta i Yoandija Toiraca.

Image
Foto: AFP, YURI CORTEZ

"Nisam završio posao u Rio de Janeiru. U petak me čeka svjetski prvak. Stisnut ću ga od prve sekunde i neću mu ponovno pružiti priliku za pobjedu", izjavio je Hrgović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polufinalnom meču, u petak oko 20 sati po hrvatskom vremenu, Filip boksa protiv aktualnog svjetskog prvaka Tonyja Yoke. Francuski šampion zaustavio je svoga hrvatskog kolegu u listopadu prošle godine u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru i potom otišao do zlata. Prije šest godina, u finalu Svjetskog juniorskog prvenstva u Azerbajdžanu, bilo je obrnuto. Filip je tada bodovno slavio i dao naslutiti veliku karijeru.

'Čini se da je naša boksačka škola bolja od kubanske'

"Čini se da je naša boksačka škola bolja od kubanske! Nitko u povijesti boksa, osim Filipa Hrgovića, nije nokautirao tri Kubanca. Uoči dvoboja u Riocentru rekao sam Filipu isto što i Hrvoju Sepu prije nekoliko dana, upozorio sam ga da se ne smijemo osloniti na poštenje sudaca. Badava nam pobjeda u našim očima, ako ju ne prepoznaju i suci", rekao je hrvatski izbornik Leonard Pijetraj, koji uz pomoć trenera Dalibora Čibarića već priprema taktiku za polufinalni obračun koji će biti uistinu spektakularan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Yoka me zasad nije impresionirao na olimpijskom turniru i ne vjerujem da može zaustaviti Hrgovića. Nastavi li Filip boksati u ovakvoj formi, ni svjetski prvak mu neće moći ništa", zaključio je Pijetraj, boksački stručnjak iz čije su dvorane iz zagrebačkoj Dubravi došla oba hrvatska boksača olimpijca u Rio de Janeiru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo