Veliki trojac kiksao, Vancouver na vrhu

29.11.2014.
16:25
VOYO logo

Najveće je iznenađenje bio domaći poraz Penguinsa od Carolina Hurricanesa (2-4). Za pobjedu gostiju najzaslužniji je bio češki centar Jiri Tlusty s dva pogotka i jednom asistencijom.

Washington Capitalsi zaustavili su zahuktale New York Islanderse (2-5) koji su u američkom glavnom gradu izgubili tek drugi put u posljednjih deset utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najnesretniji poraz večeri doživjeli su Montreal Canadiensi u Buffalu (1-2). Pobjednički pogodak za Sabrese, minutu i 18 sekundi prije isteka vremena, postigao je Matt Moulson. Carey Price izašao je s vrata kako bi zaustavio pak koji je ubacio domaći centar Tyler Ennis, ali se pločica nesretno odbila od ograde ravno pred Moulsona, a ovaj je bez problema pogodio nebranjenu mrežu.

Zahvaljujući domaćem porazu Anaheima od Chicaga (1-4), uvjerljivom pobjedom (5-0) na gostovanju kod Columbusa Vancouver je izbio na vrh Zapadne konferencije NHL s 33 boda iz 23 nastupa. Drugu utakmicu zaredom je vratar Canucksa Ryan Miller zaključao svoja vrata te zaustavio 31 pokušaj domaće momčadi. Milleru je to bio treći 'shutout' ove sezone i 32 u NHL karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći preokreta večeri kreirali su Detroit Red Wingsi u New Jerseyju. Devilsi su početkom druge trećine poveli s 4-1, ali su ostali bez pobjede. Detroit je uspio do kraja utakmice izjednačiti na 4-4, te drugi bod osvojiti u raspucavanju u kojem je Gustav Nyquist jedini uspio svladati domaćeg vratara Coryja Schneidera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo