Nevjerojatna priča: Kako je Hrvat donio veliki sportski uspjeh Slovačkoj

Slovačka je senzacionalno osvojila brončau medalju na Svjetskom prvenstvu u hokeju za igrače do 20 godina u Torontu i Montrealu. U utakmici za treće mjesto svladali su Švedsku 4:2.

7.1.2015.
6:32
VOYO logo

Velika je to vijest u hokejaškim zemljama, ali i itekako zanimljiva i za Hrvatsku. Kako i zašto? Pa krenimo redom...

Naša reprezentacija je daleko od tog vrha, ove zime U20 reprezentacija je osvojila naslov u Diviziji IIB, dakle bili su prvaci pete svjetske lige. Jedan od najboljih igrača u reprezentaciji je Vilim Rosandić, talentirani golman čiji je godinu dana stariji brat - slovačka zvijezda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već smo prije dvije godine objavili ekskluzivno priču kako je po prvi put za Slovačku zaigrao stranac. Hokejaški div dao je državljanstvo Mislavu Rosandiću, klincu iz Zagreba koji je radi hokejaškog napredovanja stigao u Dubnicu. Nije bilo lako ocu, također bivšem hokejašu i majci poslati klinca koji je još išao u osnovnu školu u stranu zemlju. No, sve se isplatilo. Mislav je napredovao na ledu, Slovaci su prepoznali talent, užurbano sredili putovnicu i pozvali ga u reprezentaciju.

//www.youtube.com/embed/ckKJ5IZUmsc

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislav je u utakmici za broncu zabio prekrasan gol, u kojem je fintirao švedskog golmana i zabio u praznu mrežu. Bio je to jedan od najboljih poteza na turniru, kruna dosadašnjeg rada i odricanja.

Par tjedana nakon što je Borna Rendulić zaigrao u NHL-u, imamo i Hrvata s medaljom na Svjetskom prvenstvu. Sasvim luda stvar, pogotovo kad uzmemo u obzir da bez Medveščakove avanture u KHL-u domaći hokej je na razini malo ozbiljnije rekreacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo