NAJVEĆA HRVATSKA SENZACIJA VRATILA SE KUĆI: / 'Sara je pravi borac, ona je dokaz da mali čovjek može dosegnuti zvijezde'

Image

Najveća hrvatska senzacija Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, osvajačica zlatne medalje u bacanju koplja Sara Kolak (21), vratila se u ponedjeljak navečer iz Brazila.

22.8.2016.
22:40
VOYO logo

U zagrebačkoj Zračnoj luci Pleso priređen joj je svečani doček nakon kojeg se Sara uputila prema rodnom Ludbregu koji joj je pripremio veliku feštu. Kolak je četvrtoj seriji olimpijskog finala bacila koplje 66,18 metara čime je još jednom srušila hrvatski rekord, ali i sve konkurentice koje nisu imale pravi odgovor na takav hitac.

'Bez obitelji ne bi bilo zlata'

"Hvala svima što ste došli. Hvala mome klubu Kvarneru koji je bio uz mene u najtežim trenucima, gradovima Rijeci i Ludbregu i mojoj obitelji bez koje ne bi bilo ovog zlata", kratka je za mikrofonom bila nova hrvatska sportska junakinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nje se okupljenima obratila pomoćnica ministra za sport, legendarna hrvatska skijašica Janica Kostelić.

"Medalje su ono što najviše vrednujemo, ali svatko tko se kvalificirao na Olimpijske igre je osvojio medalju. Hvala vam što nosite Hrvatsku u srcu i što to ističete. Nadam se da ćete i nakon svih ovih pohvala ostati skromni i jednostavni, to je najveća vrijednost", poručila je doministrica Sari i njezinim kolegama iz atletske reprezentacije, bacaču kugle Stipi Žuniću i visašici Ani Šimić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

LUDILO NA PLESU: Ovako je izgledao doček najmlađoj hrvatskoj osvajačici zlata iz Rija

Image

LUDILO NA PLESU: Ovako je izgledao doček najmlađoj hrvatskoj osvajačici zlata iz Rija

Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić istaknuo je da je cijela sjeverozapadna Hrvatska ponosna na uspjeh svoje sumještanke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dolazimo iz male sredine, maloga grada, ali Sara nam je svima pokazala koliko i mali čovjek može biti velik, da može dosegnuti zvijezde. To je poruka svima nama da se borimo i trudimo i iz toga će sigurno izaći, ako ne zlato, onda barem sreća i osmijeh", rekao je Bilić.

'Prvaci u neimaštini'

Izbornik atletske reprezentacije Mladen Katalinić upozorio je, ipak, da unatoč zlatnim medaljama Sare Kolak i Sandre Perković (disk), te bronci Blanke Vlašić (vis), stanje 'kraljice sportova' u našoj zemlji nije ni blizu idealnog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska atletika je na ovom natjecanju bila sedma u svijetu, a druga u Europi po broju medalja. Ako stavimo to u omjer s brojem stanovnika, onda je samo Jamajka ispred nas. Međutim, naša atletika je svjetski pravk u lošim uvjetima, lošoj infrastrukturi i neimaštini", naglasio je Katalinić.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo