NAJTEŽI DANI SANDRA SUKNA: / 'Prevelik je igrač da bi ovako završio karijeru. Čekat ćemo mišljenje hrvatskih liječnika'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

"Ta srčana promjena mu nikad nije pravila nikakvih fizičkih problema", poručuje dr. Boris Labar.

23.12.2017.
12:55
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Dr. Boris Labar, liječnik Hrvatskog vaterpolskog saveza, poručio je kako je još uvijek prerano spekulirati o tome hoće li najbolji hrvatski i svjetski vaterpolist Sandro Sukno (27) morati prekinuti karijeru. Suknov klub Pro Recco objavio je u petak da su problemi sa srcem našeg vaterpolista veći nego što se mislilo te da zbog toga neće igrati do kraja sezone.

Image
KAPETANU SVJETSKIH PRVAKA UPITAN NASTAVAK KARIJERE: /

'Ovo je šok za mene. Imam samo 27 godina i ne znam što će biti'

Image
KAPETANU SVJETSKIH PRVAKA UPITAN NASTAVAK KARIJERE: /

'Ovo je šok za mene. Imam samo 27 godina i ne znam što će biti'

'Nećemo ugroziti njegovo zdravlje'

"Mi smo i u Zagrebu pokrenuli jednu obradu za Sandra preko zdravstvene komisije Hrvatskog vaterpolskog saveza i to je još u tijeku. Ovo je jedna ozbiljna izjava, s obzirom da se radi o vrhunskom vaterpolistu, najboljem na svijetu, koji je pokazao svoje psihofizičke sposobnosti, mi ne možemo ostati na ovoj izjavi. Tijekom sljedećih nekoliko tjedna dobit ćemo drugo i treće mišljenje u Hrvatskoj i u vodećim svjetskim kardiološkim centrima i onda dati definitivno mišljenje o njegovoj daljnjoj karijeri. Riječ je o prevelikom igraču da bi to ovako završilo. Talijani kažu da je njihov kolega ekspert, što ja vjerujem, ali ima još eksperata i vjerujem da će više ljudi više znati i donijeti meritornu odluku", rekao je Labar za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sandro ima jednu blažu srčanu promjenu, naslijeđenu promjenu za koju znamo, ali koja mu nije pravila nikakvih fizičkih problema. On je jedan od fizički najspremnijih igrača hrvatske vaterpolske reprezentacije po svim testiranjima. Teško je o tome govoriti, moguće je uvijek da se dogodi nekakva viroza i da se stvar zakomplicira, u što malo vjerujem. Ni u kom slučaju nećemo ugroziti Sandra Sukna kao čovjeka i njegovo zdravlje, ali bi bilo apsolutno neprimjereno da sad kažemo 'za njega je sve gotovo', pogotovo ako postoje medicinske šanse da može nastaviti karijeru, a on nema apsolutno nikakvih tegoba", dodao je Labar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo